HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Yazıcı: Milletin kafasını çelmek isteyenler var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliğiyle ilgili milletin kafasını çelmek isteyenlerin olduğunu belirtti.

Yazıcı, AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletten yetki aldıkları günden bu yana hiçbir zaman milletin gündeminden kopmadıklarını, ayrılmadıklarını ifade ederek, kararlı şekilde gece gündüz demeden koşarak, Türkiye'nin milli gelirini 800 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyledi.

"YA BUNA EVET DİYECEKSİNİZ YA DA BUNA"

Türkiye'de 2002'ye oranla bugün var olan kazanımların arkasında bu gayretin, duruşun olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin sorunlarını çözmek için güçlü, dik duruşunuz olması lazım. Cesaretinizin olması lazım. Kararlı olmanız lazım. Nasıl mi? İşte Cumhurbaşkanımızın duruşu ve onun cesareti gibi. Hepimiz kenetlendik ve Türkiye'yi bugüne getirdik. Bugün burada bulunuşumuzun sebebi, 16 Nisan'da sandığa gittiğimizde neyi oylayacağız? Neye 'Evet' diyeceğiz? Aslında bir seçim değil, bir karar vereceğiz. Nedir o karar? Türkiye'nin bürokratik süreçlerini azaltan, karar mekanizmalarının daha seri işlemesini sağlayan yeni bir yönetim modelini devreye koymak. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı, 2023'e Türkiye'yi daha güçlü, hızlı bir şekilde erişimini sağlayacak yönetimi Türkiye'ye egemen kılmaya karar vereceğiz. Ya 'Bu sorunlar böyle kalsın, yönetim biçimi böyle kalsın' diyeceksiniz. Buna razı olacaksınız ya da 'Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına getireceğiz, bunda kararlıyız' diyeceksiniz ve bu değişimi, inşallah 16 Nisan'da onaylayacağız. Konuya böyle bakmak lazım."

Yazıcı, "Bizim siyasi tarihimize baktığınız zaman tabiri caizse darbeler tarihidir. Her 10 yılda bir müdahale olmuştur. Müdahalelerde millet sindirilmiş, korkutulmuştur. Çeşitli kesimler darbecilerle el birliği içerisinde olmuşlar, milletin hukukunu çiğnemişler. Ama 15 Temmuz'da yine bu aziz millet iktidarından, hükümetinden güç almak ve vermek suretiyle darbecilere 'dur' demiş, gece başlayan darbe süreci, sabah olmadan milletin iradesine sahip çıkması suretiyle bertaraf edilmiştir. Bunlar tarihi tekerrür ettirmeyen çok güçlü duruşlar" diye konuştu.

"SAÇMALIKLARLA ASLA KAFANIZI DOLDURMAYIN"

Hayati Yazıcı, anayasa değişikliğinin de bir günde ortaya çıkmadığını, bunun Türkiye'nin 200 yıla yakındır süren bir sorunu olduğunu aktararak, "2007'de Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi suretiyle başladığımız uygulama, bugün milletin önüne getirdiğimiz 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğiyle kemale eriyor. Bunu istemeyenler, vesayetçilerin sözcülüğünü yapanlar kara çalıyorlar. Diyorlar ki 'Bu bir rejim değişikliği.' Bizim rejimimizin ismi cumhuriyettir. Rejim devletin ismi, şekli ve yapısıyla alakalı bir kavram. Bunlarla bir sorunumuz yok. Bu alanlarda bir değişiklik yok. İstiklal Marşımız milli marşımız, devletin başkenti Ankara, resmi dil Türkçe. Bir sorun var mı? Yok. O halde bu saçmalıklarla asla kafanızı doldurmayın ve bunlara asla itibar etmeyin" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından tamamlanan törene, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve partililer katıldı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler