HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'li eski il başkanından 23 Nisan şarkısına eleştiri

AK Parti Denizli eski il başkanlarından Avni Örki, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yaptığı ilginç paylaşım dikkat çekti.

AKP'li eski il başkanından 23 Nisan şarkısına eleştiri

AKP Denizli eski il başkanlarından Avni Örki, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun' başlıklı paylaşımında "Fatih'in torunu olmayla, adına köprü yapılan Osman Gaziyle, ecdadımla övünüyorum ama çocuklarımı zehirleyen bu şarkılardan da utanıyorum" dedi.

AKP Denizli eski il başkanlarından Avni Örki, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yaptığı ilginç paylaşım dikkat çekti. Çocuğunun bayram törenini izlediğini ve 23 Nisan şarkısını ilk kez dikkatlice dinlediğini belirten Örki, paylaşımında, şöyle dedi:

"23 Nisan'larda hepimiz söyleriz; 'Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan' şarkısını. Şarkının gerisini berisini bilmeyiz. Dün oğlumun okulunda ilk defa dikkatle dinledim. 'İşte, bugün bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu. Bugün 23 Nisan, Hep neşeyle doluyor insan' şarkısıyla 23 Nisan kutlanıyor. Padişahı kovmakla neşe dolanlar olabilir onların tercihidir ama benim çocuğuma bu şarkının devlete ait okulun bahçesinde söyletilmesine karşıyım. Yönetim biçimi olarak Demokrasiyi seviyorum ama Padişah'ın kovulmasıyla demokrasi gelir mi? Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olur mu? Fatih'in torunu olmayla, adına köprü yapılan Osman Gaziyle, ecdadımla övünüyorum ama; çocuklarımı zehirleyen bu şarkılardan da utanıyorum."

[

](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/gecmisten-gunumuze-23-nisan-57367/1)

[

Geçmişten günümüze 23 Nisan](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/gecmisten-gunumuze-23-nisan-57367/1)

AKP Denizli eski İl Başkanı Avni Örki, DHA'ya yaptığı açıklamada Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin bu toplum için büyük değerler olduğunu söyleyerek, "Bu işte bir terslik var. 23 Nisan şarkısında padişahı kovuyoruz, o padişahın ismini köprülere, büyük projelere veriyoruz. Çocuklara 'padişahlık kötüydü, o kovuldu' demek, tarihimizi kötülemektir. Çocuğun bilinçaltını olumsuz etkilemektir. Madem padişah kovuldu, kötüydü neden isimleri dev projelere veriliyor? Çocuklarımız tarihimizle gurur duymalıdır" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler