HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'li Ozan Erdem 'iç savaş çıkar' sözlerinden sonra istifa etti

16 Nisan'da gerçekleşecek Anayasa referandumunda "hayır" çıkması halinde, Türkiye'de iç savaş çıkabileceğini söyleyen AKP'liye soruşturma açıldı. Ve hemen arından Erdem'in istifa haberi geldi.

AKP’nin Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, Soma’da bir salon toplantısında yaptığı konuşmada, “bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek, iç savaşa hazır olun” demişti. AKP’li Başkan Yardımcısının bu sözleri tüm Türkiye’de büyük tepki çekmişti. Son dakika haberi olarak AKP'li Ozan Erdem'in istifa ettiği bilgisi geldi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı da, AKP’li Erdem hakkında bu sözleri nedeniyle soruşturma açtı. Konuya ilişkin açıklama, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı’dan geldi.

_

Yağcı, yazılı açıklama yaparak, şöyle dedi:_

“15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in ‘Bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun’ şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İSTİFASI İSTENDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Twitter'da yaptığı açıklamada, AK Parti Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erdem'in istifasının istendiğini duyurdu.

DURAKOĞLU: İNANILACAK BİR ŞEY DEĞİL

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, böyle bir beyanın doğru olduğuna inanamadığını belirterek, “İnanılacak bir şey değil. Böyle bir beyan karşısında referandum oylamalarının yapılıyor olması nedeniyle ortaya çıkacak etkileşimden ciddi biçimde endişe duyarım” dedi.

AÇIK BİR TEHDİT, SON DERECE TEHLİKELİ

“Bu açık bir biçimde halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten başka bir şey değildir. Açık bir tehdit de içermektedir. Yurttaşların iradelerine karşı böyle bir dil kullanılmasını sadece antidemokratik değil, son derece de tehlikeli bulurum” diyen Durakoğlu, siyasetçilerin bu tür beyanlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

“SAVCILARI GÖREVE DAVET EDERİM”

Durakoğlu ayrıca, “Bu beyanların doğruluğunun tespiti ve yargının harekete geçebilmesi bakımından da savcıları göreve davet ederim” diye konuştu.

AKP'li Ozan Erdem şöyle konuşmuştu:

“Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun. Gerek kendi içimizde gerek kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim. 15 Temmuzda İstanbul, Ankara’da bizler de tankların savaş uçaklarının altında mücadele etmek istedik. ama evimizden çıkarken tank yok diye çıkmadık var diye çıktık. Keşke olsaydı da İstanbul, Ankara’daki o muzaffer milletin şerefine o yaşadıklarını bizde yaşayabilseydik. Kanımızı verdiğimiz gibi bu sefer kanımızı canımızı, bedenimizi değil, oyumuzu vermek zorundayız. Ama bu oyumuzu sadece kendimiz ile yakın komşularımız ailemiz ile değil, Ankara, İstanbul, Trabzon’daki akrabalarımıza 81 vilayette telefonunuzun içerisindeki rehberde kim varsa açın Allah rızası için anlatın. Ben inanıyorum ki biz buradan ne kadar başarıyla çıkarsak 2023, 2053, 2071 hayal ve hedeflerimize büyük ve güçlü Türkiye idealiyle çok daha hızlı varacağız.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler