HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yükselişe geçti, çeyrek altın fiyatı 160 TL oldu

Altın FED'in faiz arttırımına gidilebileceği yönündeki açıklamalarının ardından yükselişe geçti. Altın'da yaşanan yükselişin ardından çeyrek altın fiyatı Kapalıçarşı'da 160 TL oldu.

Altın yükselişe geçti, çeyrek altın fiyatı 160 TL oldu

Altın fiyatları yükselmeye başladı. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte çeyrek altın fiyatları 160 lira oldu. Ayrıca altının ons fiyatı da 1220,05 dolara çıkarak son bir haftanın en yüksek seviyelerini gördü. Altın ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan yükselişte ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen'in faiz arttırımına yönelik açıklamaları etkili oldu.

Altın fiyatları için tıklayın

Ocak ayının son haftasından bu yana hızlı bir düşüş seyri izleyen altın fiyatları, hafta başında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in yaptığı konuşmasında faiz artırımında acele edilmeyeceği yönünde sinyal vermesinden destek buldu.

Bugün güne 1204,65 dolardan başlayan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen alımların etkisiyle en yüksek 1220,05 dolara kadar çıkarak 19 Şubat'tan sonra en yüksek seviyeyi gördü. Altının ons fiyatı 19 Şubat'ta 1223,12 doları görmüştü.

Çin'de ekonominin canlanması için uygulamaya konulan teşviklerin devam ettirileceği haberlerinin de altın fiyatlarını desteklediğini ifade eden analistler, teknik olarak altının ons fiyatında 1200 doların destek seviyesi olduğunu kaydediyor. Analistler, altının ons fiyatında 1221 doların ise direnç konumunda bulunduğunu, bu seviyenin aşılması durumunda ise 1238 doların gündeme gelebileceğini dile getiriyor.

ALTINI OLANLAR DİKKAT!

Australia and New Zealand Banking Group (ANZ), piyasa görünümüne ilişkin raporunda, güçlenen dolar ortamında, altının kayda değer bir ralli yaptığını görmenin zor olduğunu, ancak yatırımcıları pozisyonlarını likide etmekten alı koyan yeterli sebepler bulunduğunu kaydetti.

ANZ, ABD dışındaki ekonomilerde büyümenin yetersiz olması ve düşen tahvil faizlerinn altını destekleyici faktörler olduğunu ve Yunanistan ile Avrupa'nın kalan kısmı arasındaki siyasi durumunun çözümden uzak olduğunu kaydetti.

ANZ, altının ons başına 1,180 doları test etmesinin beklendiğini kaydederek, 1,300 dolar civarına yükseliş beklentisi ile bu dip seviyelerden alım yapılabileceği tavsiyesinde bulundu.

Spot altın TSİ 10:00'da yüzde 0.8 yukarıda ons başına 1,213.89 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler