HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Ajansı'ndan açıklama

Anadolu Ajansı seçim sonuçlarında manipülasyon iddialarına karşı bir açıklama yayınlayarak 'verilerinden emin olduğunu' duyurdu. Cihan Haber Ajansı ise, siber saldırıya maruz kaldıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı'ndan açıklama

Anadolu ajansı sonuçlarda manipülasyon yapıldığı iddialarına karşın aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

"Ankara 2014 Yerel Seçim sonuçlarını veren Anadolu Ajansının yayınlarını bazı televizyon yorumcuları ve siyasilerin "güvenilmez, manipülasyon amaçlı, yalan" şeklinde asla kabul edilemez ifadelerle karalamaya çalıştığı görülmüştür.

Türkiye'nin ulusal haber ajansına yönelik bu ve benzeri ifadelerin tümü hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

AA haberlerinin güvenirliliği hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Kurumumuza yönelik karalama kampanyası yürütenler, ülkenin resmi ulusal haber ajansını yıpratmaya çalıştıklarını unutmamalıdır.

AA seçim sonuçları resmi olmayan seçim sonuçlarıdır ve biz verilerimizden eminiz. AA tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf değildir. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladığında kimin ne kadar yanıldığı da anlaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'SİBER SALDIRI ALTINDAYIZ'

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin sandık sonuçlarını sitesinden paylaşan Cihan Haber Ajansı, veri merkezine yoğun siber saldırı yapıldığını açıkladı.

Cihan Haber Ajansı'nın twitter hesabından yapılan açıklama şöyle; "Cihan Haber Ajansı veri merkezine saatlerdir yoğun bir siber saldırı gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, veri akışında kesintiler yaşanmaktadır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler