HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asker zehirlenmesinde flaş gelişme

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen cumartesi akşamı 731 askerin yemekten zehirlenmeleriyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi daha tutuklandı, 4 kişi serbest bırakıldı. Dün adliyeye sevk edilenlerden aralarında şirketin genel müdürü de bulunan 6 kişi tutuklanmıştı. Bu arada hastanelere kaldırılan askerlerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Asker zehirlenmesinde flaş gelişme

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin zehirlenmeleriyle ilgili başlatılan soruştarma kapsamında gözaltına alınıp, bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden tutuklanmaları istemiyle sulah ceza hakimliğine gönderilen 8 kişiden, aralarında Rota Yemekçilik Şirketi Satın Alma Müdürü Mustafa Aksoy'un da bulunduğu 4 kişi tutuklandı, diğer 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Sağlık Bakanlığı'nca, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandığı, klinik bulgular, hastalardan alınan örnekler ve epidemiyolojik analiz sonuçlarına göre olayın bir besin zehirlenmesi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "(Kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi) Kamera kayıtlarından da elde edilen veriler ışığında yapılan değerlendirmede, olayın besinlerin pişirilme sürecindeki hazırlık aşamasından kaynaklandığı belirlenmiştir." denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler