HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölü sayısı 45'e yükseldi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 3 canlı bombayla yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yükseldi. Hastanede tedavi gören 4 yaşındaki Ürdünlü Rayyan Mohammed de kurtarılamadı

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölü sayısı 45'e yükseldi

İstanbul'u kana bulayan hain saldırıda yaralanan 4 yaşındaki Ürdünlü Rayyan Mohammed tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, tedavisi tamamlanan 13 kişinin daha taburcu edildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, taburcu olan yaralı sayısı 184'e yükseldi. Halen 20'si yoğun bakımda olmak üzere 52 kişinin daha tedavisinin devam ettiği bildirildi.

HAMİLE OLAN DA VARDI, 10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLAN DA

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen intihar saldırısı 44 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırıda ölenlerin arasında 10 gün sonra düğünü olan da vardı, eşi hamile olan da.

TGS yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır, saldırıda kurşunla vurularak yaşamını yitirdi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bahadır, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Bahadır, 21 Haziran'da Facebook'ta paylaştığı mesajda savaşa karşı olduğundan ve sevgiden bahsetmişti:

"Hayatım boyunca hiç savaşmadım ben, ama hiç. Ne istediklerimi almak için, ne kendim için, ne sevdiklerim için, ne hayatın bana vermedikleri için,ne de haksılığa uğradığım için. Gücüm olmadığından değil tercih etmediğimden. Ben tercihimi direnmekten yana kullandım çünkü savaşın hiç bir getirisi olmadığna inanıyorum. Savaşta kazanan yok sadece kaybedilenler var,geride kalıp hatırlanan tek şey onlar hep bunu gördüm.

"Devletin yaptığı haksızlığa direniyorum halkın hakettiği refahın sağlanmasını taleb ediyorum, sevdiklermi hayatımdan çıkarmamak için direniyorum ama kimseyide zaptetmiyorum, mutsuzluğa karşı direniyorum, kötülüğe karşı direniyorum daha milyonlarca sey yazabilirim şu hayatta direndiğim ama hepsinide aynı zamnda seviyorum."

KARDEŞLERİNİ OKUTUYORDU

Saldırıda hayatını kaybeden bir diğer TGS yer hizmetleri çalışanıysa 25 yaşındaki Muhammed Eymen Demirci'ydi.

Dün İstanbul'un Başakşehir semtinden cenazesi kaldırılan Demirci'nin ailesi, sadece bir buçuk ay önce TGS'de çalışmaya başladığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Demirci'nin ailesi, Muhammed'in kız kardeşleri Betül ve Beyza'nın eğitim masraflarına destek olmak için işe girdiğini anlattı.

Aile, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Muhammed'in hayalindeki asıl mesleğin ise gazetecilik olduğunu söyledi.

'BAŞKA CANLAR YANMASIN'

Havalimanına arkadaşını almaya gittiği sırada saldırıya yakalanan lise öğretmeni Hüseyin Tunç babasız büyümüştü ve kazandığı parayla da kardeşlerini okutuyordu.

İstanbul'daki cenaze töreninde Hüseyin'in annesi Gülsen Tunç, "Başka anaların canı yanmasın. Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm" diyerek ağladı.

Genç öğretmenin bir öğrencisi ise Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Dünki hain terör saldırısında şehit olan Hüseyin Tunç hocam MEKANIN CENNET OLSUN GÜZEL İNSAN" dedi.

'KALBİMDE VATAN VAR'

27 yaşındaki Çağlayan Çöl ise Türk Havayolları'nda kontuar görevlisi olarak çalışıyordu.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden birisi oldu.

Çağlayan Çöl Twitter hesabında kendisini "Genelde kafam bozuk olsa da, kanım değil bin şükür. Tamam duygu durumu değişikliği yaşasam da bu sıralar babamın aklına düştüğüm günden beri kalbimde vatan var" sözleriyle tanımlıyordu.

Hayatını kaybedenlerden birisi de okul masraflarını karşılamak için 3 yıldır havalimanında part-time aşçılık yapan Merve Yiğit'ti.

Ağır yaralanan 22 yaşındaki Merve'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, saldırıdan bir gün sonra açıklandı.

Bir arkadaşı Twitter'dan "Bu seferki acı çok başka.. Tarifsiz.. Rabbim kabrini nurlandırsın güzel arkadaşım.Mekanın cennetin en güzel köşesi olsun" mesajını paylaştı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Özgül İde, havalimanında yer hizmetleri veren TGS şirketinde yeni çalışmaya başlamıştı.

İstanbul'da Ares Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü mezunuydu.

Özgül İde'nin Facebook sayfasında arkadaşları üzüntülerini dile getirip saldırıya tepkilerini gösterdiler.

Twitter'da Çöl'ün bir arkadaşı "Çağlayan çöl tgs kurumundan beraber eğitim aldığım arkadaşım nur içinde yatsın mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

TGS yer hizmetlerinden toplamda 9 personel saldırıda hayatını kaybetti. Özgül İde, Yusuf Haznedaroğlu, Gülşen Bahadır, Çağlayan Çöl ve Muhammed Eymen Demirci'nin yanı sıra Mahmut Mer, Mahmut Çizmecioğlu, Abdülhekim Buğda, Ercan Sebat ve Adem Kurt hayatını kaybedenler arasında.

PART-TIME ÇALIŞIYORDU

Hayatını kaybedenlerden birisi de okul masraflarını karşılamak için 3 yıldır havalimanında part-time aşçılık yapan Merve Yiğit'ti.

Ağır yaralanan 22 yaşındaki Merve'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, saldırıdan bir gün sonra açıklandı.

Bir arkadaşı Twitter'dan "Bu seferki acı çok başka.. Tarifsiz.. Rabbim kabrini nurlandırsın güzel arkadaşım.Mekanın cennetin en güzel köşesi olsun" mesajını paylaştı.

(DHA/BBC)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler