HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bayraktar'’dan "imar" açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, askeri alanların imara açılması ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarını incelemek ve toplu açılış törenine katılmak için Gaziantep'e geldi. Basında gündeme gelen, şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı konusunda basın mensuplarının karşısına çıkan Bakan Bayraktar, böyle bir projeden haberdar olmadığını söyledi.

Askeri alanların imara açılacağı konusunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bakan Bayraktar, "Askerler, kendi alanlarını rehabilite etmek, modernize etmek, daha güzel kullanışlı hale getirmek istiyorlar. Orada bunların bazıları şehir merkezlerin sıkışanlarının bazılarının park yaparak şehir dışına çıkma noktasında böyle zaman zaman görüşülüyor ama henüz böyle bir adım yok böyle bir şey yok, kaynak yok. İmara falan açılacak böyle bir şey yok arkadaşlar" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması olduğunu bilmediğini belirten Bakan Bayraktar, "Bizde duyduk bu haberi ama bir kaynağı yok bu haberin. Kaynağı yok şöyle. Askerler, kendi alanlarını rehabilite etmek, modernize etmek, daha güzel kullanışlı hale getirmek istiyorlar. Orada bunların bazıları şehir merkezlerin sıkışanlarının bazılarının park yaparak şehir dışına çıkma noktasında böyle zaman zaman görüşülüyor ama henüz böyle bir adım yok böyle bir şey yok, kaynak yok. İmara falan açılacak böyle bir şey yok arkadaşlar ya. Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması olduğunu bilmiyorum. Varsa bile bilmiyorum" diye konuştu.

Şehir içerisinde sıkışan askeri alanların rehabilite edilmek istenildiğini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi: "Milli Savunma Bakanlığı'ndan zaman zaman şöyle söyleniyor. Şehir içerisinde sıkışan askeri alanlarımızı rehabilite etmek istiyoruz. Daha modern, daha çağdaş, daha kullanışlı, daha pratik, daha basit, modern teknolojinin icaplarına uygun hale getirmek istiyorlar. Bunlar yerinde olur, şehir dışına çıkartarak olur. O alanlarda değerlendirilecek. Bunlar park yapılır, yeşil alan yapılır, sosyal donatı alanı yapılır. Konumuna göre değerlendirilecek. Yani şimdi basına malzeme olsun diye şimdi boşaltacaklar bina yapacaklar böyle, nerede yapmışız." Türkiye'nin tamamını planladıklarını vurgulayan Bayraktar, şehir nüfusunu rahat ettirmek için açılan yeni alanların da değerlendirileceğini söyledi. Şehir içindeki askeri alanların TOKİ'ye devredileceği hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Bayraktar, "Türkiye'nin tamamını mekansal stratejik planlama olarak planlıyoruz. Nerede ne yapılacak nasıl olacak çok ciddi bir şekilde yüzlerce yıl, elli yıl, yüz yıl ihmal edilegelmiş bir konsept var. Şehir nüfusu olmuş yüzde 77 yüzde 78. Bu şehir nüfusunu bizim rahat ettirmemiz lazım. Bunun içerisinde konut da yapılacak, okul da yapılacak, hastane de yapılacak, sosyal donatı alanları da yapılacak. İhtiyaç olan tüm alanlar planlanacak. Ama askeri alanların böyle şehir dışına çıkarılacak, bunlar imara açılacak, böyle bir lafa, bunlara sahip çıkmayın arkadaşlar. TOKİ'ye devredilirse TOKİ ona bir şey yapar. TOKİ aldığı yeri illa konut yapacak diye bir şey yok, TOKİ park da yapar, yeşil alan da yapar. TOKİ'ye devredileceğini ben bilmiyorum, böyle bir bilgim yok o konuda" şeklinde konuştu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler