HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlık önünde KESK eylemi gerginliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki barikatı aşmak isteyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Toplu sözleşme sonuçlarını protesto etmek üzere Türkiye'nin değişik illerinden Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri saat 12.30 sıralarında Ankaray'ın son istasyonu olan AŞTİ İstasyonu önünde toplanarak basın açıklaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek istedi. Bu esnada polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi alıp bakanlık binasına yakın bir noktada barikat oluşturdu.

KESK'liler polisin izin vermemesine rağmen barikatı aşmak için çaba gösterdi. Bu esnada emniyet güçleri ile sendikalılar arasında gerginlik ve arbede yaşandı. Kalabalık barikatı zorla aştı. KESK Genel Başkanı Lami Özgan burada yaptığı açıklamada, taleplerinin hükümet tarafından kabul edilmediğine tepki gösterdi. Özgan, emekleri ve alın terlerinin karşılığı olan haklarının gasp edilmesine, yangından mal kaçırırcasına imza atılmasını eleştirdi.

"Biz bu oyunu bozacağız." diyen Özgan, seslerini duymayanlara karşı inatçı ve kararlı olacaklarını vurguladı. Bakanlık binasın önündeki açıklamanın ardından KESK'li grup, Kızılay Güvenpark'a yürümek isterken yine polis engeli ile karşılaştı.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler