HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baskında öldürülen kadının avukatlarından polise tepki

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'ta da bir eve baskın yapıldı. Baskında Günay Özarslan adlı kadın öldürüldü.

Baskında öldürülen kadının avukatlarından polise tepki

Savcılık ve olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından polis, evden ayrıldı. Polis incelemeler sırasında sokağı güvenlik çemberi ile kapatırken, çevik kuvvet ekipleri çevrede önlem aldı.

Bu sırada olay yerine Günay Özarslan'nın avukatları geldi. Polis avukatların olay yerine girmesine izin vermezken, Avukat Özgür Yılmaz ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Avukatlar barikatın önüne oturarak olayı protesto etti. Avukatlara çevrede bulunan bazı kişiler slogan atarak destek verdi. Günay Özarslan'ın cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

OPERASYON YAPILAN EVDEN GÖRÜNTÜLER

Olay yerinden polislerin ayrılmasından sonra ölen şüphelinin yakınları ve avukatlar eve girerek çatışmanın yaşandığı odayı gazetecilere gösterdi. Evin penceresinde mermi izleridikkat çekti. Açılan ateş sonucu mermilerin karşı binada bulunan bir evin balkon ve oda camlarına isabet ettiği görüldü.

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Avukat Özgür Yılmaz çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yılmaz, “Ailenin de söylediği şu; polis odaya girdiği anda ateş etmeye başlamış. Direkt infaz etmiş yani. Bizi de ondan sokmadılar içeri. Biz de en azından sorardık. Yarın elbiselerini kaybederler yakın ateş olup olmadığını diğer şeyleri tespit edemeyeceğiz. Her dosyada başımıza gelen şey. Elbiseleri olmayınca onu tespit edemiyorlar sözde. Yaşanan olay bu yani" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler