HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli Askerlik 2017: Milli Savunma Bakanı'nda son dakika bedelli askerlik açıklaması!

Bedelli askerlik haberleri merakla inceleniyor. En son 2014 yılında ilan edilen bedelli askerlik için Milli Savunma Bakanı son dakika açıklaması yaptı. Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenler, Canikli'nin açıklamasını heyecanla dinlediler. Peki Bakan, bedelli askerlik için ne dedi? Bedelli askerlik geliyor mu? Bedelli askerlik çıkacak mı? İşte 24 Kasım son dakika bedelli askerlik açıklamaları...

Bedelli Askerlik 2017: Milli Savunma Bakanı'nda son dakika bedelli askerlik açıklaması!

Bedelli askerlik çıkacak mı merak ediliyor. En son Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu 2014 yılında getirilen bedelli askerlik için umutlar devam ediyor. O sene getirilen bedelli askerlik ile "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanlara bedelli askerlik imkanı getiriliyor" denilerek ilan edilmişti. O bedelli askerlik döneminden faydalanamayanlar, yeni bir çalışmanın yapılıp yapılmayağını merakla bekliyorlar. Geçtiğimiz Haziran ayında Başbakan yardımcısı Numan Kurtuluş, bedelli askerlik sorularına cevap olarak "Şu aşamada henüz Bakanlar Kuruluna gelmiş olan bir teklif yoktur." demişti. Gözler yeniden hükümetten, Bakanlar Kurulu'nda gelecek haberlere çevrildi. Son dakika açıklaması ise Milli Savunma Bakanı'ndan geldi. Peki bedelli askerlikte son durum nedir? Bedelli askerlik geliyor mu? Bedelli askerlik çıkacak mı? İşte bedelli askerlik son dakika açıklaması

BEDELLİ ASKERLİK 2017 SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlik konusunda, "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok." dedi. Bir milletvekilinin vicdani ret ile ilgili çalışma olup olmadığına yönelik sorusuna Canikli, "Vicdani ret ile ilgili herhangi bir çalışmamız söz konusu değil." karşılığını verdi.

Bedelli askerlikle ilgili soru üzerine de Bakan Canikli, şunları söyledi:

"Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok. Dolayısıyla biz buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz, vakti gelen kardeşlerimiz, yükümlülük çerçevesinde bu görevlerini ifa etsinler. Özellikle içinde bulunduğumuz böyle bir dönemde bu mücadeleye büyük zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil, doğru da değil zaten. Çünkü öyle bir durumda doğal olarak bu hizmeti yapan kardeşlerimiz açısından birtakım ciddi soru işaretleri gündeme gelebiliyor. O ve başka nedenlerle şu anda gündemimizde bedelli askerlik söz konusu değil."

Canikli, uzman erbaşlara zati silah verilmesine yönelik düzenlemenin de Kanun Hükmünde Kararname'ye konulacağını belirterek, "Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı getiriliyor." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler