HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berkin Elvan için Okmeydanı'nda anma

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma etkinliği düzenlendi.

Berkin için ilk tören Okmeydanı Cemevi'ndeydi. Berkin için gelenler arasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve emekli Albay Dursun Çiçek de vardı. Çiçek, Demirtaş ve HDP heyetiyle yan yana oturdu. Daha sonra binlerce kişi Okmeydanı'ndan Feriköy'e, Berkin'in mezarına yürüdü.

İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde yemek verildi. Törene CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'li Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Berkin Elvan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Okmeydanı girişi Berkin Elvan’ın fotoğraflarından oluşan pankartlarla süslendi.

Öte yandan Okmeydanı ve çevresinde polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

Emekli Albay Dursun Çiçek, HDP'li Selahattin Demirtaş ve HDP heyetiyle yan yana oturdu.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.

BERKİN'İN VURULDUĞU YERDE

Okmeydanı Cemevi’nde başlayan anma, Berkin’in vurulduğu yerde devam etti.

Pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyen binlerce kişi, Okmeydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürüdü.

Polis ekipleri, kalabalığın yürüyüş istikametindeki yolları trafiğe kapattı. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de yürüyen grubun arkasından takip etti.

''OĞLUM BU ÜLKEYE GÜNEŞ DOĞSUN DİYE BUGÜN TOPRAK ALTINDA''

Baba Sami Elvan, ''Benim oğlum bu ülkeye güneş doğsun diye bugün toprak altında. Gezi’de yaralanan pek çok kişinin davası bile açılmadı. Hangi görüşten olursak olalım bir arada olalım, mücadele edelim'' dedi.

GÜLSÜM ELVAN BAYILDI
Sami Elvan bu konuşmayı yaparken anne Gülsüm Elvan oğlunun mezarı başında gözyaşı döküyordu. Daha fazla dayanamayan acılı anne baygınlık geçirdi. Gülsüm Elvan kalabalığın arasından el üzerinde taşınarak çıkarıldı.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler