HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çağlayan Adliyesi'nde coşkulu kalabalık

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan bugün mahkemeye sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

Çağlayan Adliyesi'nde coşkulu kalabalık

Gezi Parkı olayları ile ilgili mahkeme sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan bugün mahkemeye sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı ile Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 12 kişi, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktılar. Binlerce kişinin destek olmak için Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Sloganlar atarak desteklerini sürdüren grubun sayısı her geçen dakika artıyor.

Mahkeme heyeti, şüphelilerden Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin'e isnat olunan "Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "suç işleme amacıyla örgüt kurma" suçlarına ilişkin; suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmamasını dikkate alınarak herbirinin tutuklama taleplerinin reddine karar verdi. Diğer 7 kişi ise "Memura direnme", "kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşlere silahsız katılma" suçlarının delillerinin bulunmaması sonucu serbest bırakıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan çıkan 12 kişiyi, adliye önünde saatlerdir bekleyen çoşkulu kalabalık slogan atarak karşıladı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Serbest kalan Mücella Yapıcı ile diğer 11 kişi kararın ardından herhangi bir açıklama yapmadı.

Mahkemenin 12 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakması üzerine adliye önünde bekleyen kalabalık bir grup sevinç gösterisinde bulundu. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Baskılar bizi yıldıramaz, 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile bazı CHP'li vekiller yargılanan eylemcilere destek için adliyeye geldi.

Taksim Platformu'nun basın açıklamasından bazı satır başları ise şu şekilde: "45 gündür Taksim'de, İstanbul'da, İzmir'de Dersim'de, Adana'da, Türkiye'nin dört bir yanında parkımıza sahip çıkmak için, yaşam tarzımıza sahip çıkmak için direniyoruz. 45 gündür hep birlikte mücadele ediyoruz. Gaz bombalarıyla, toplarla, plastik mermilerle, tazyikli suyla saldırıyorlar. Gözaltına alıyorlar. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. En son 8 Temmuz'da Gezi Parkı'na gitme suçu işleyen Taksim Dayanışması üyelerini gözaltına aldılar. 3 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutuldular. Ve bu gün nihayet adliyeye getirildiler. Sabahtan beri buradayız. Sabahleyin de arkadaşlarımızı alacağımızı söyledik. 50 arkadaşımız bugün adliyeye getirildi. 38 arkadaşımız savcılıktan serbest bırakıldı. 12 arkadaşımız tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Öğlen yaptığımız açıklamada tek bir arkadaşımızı size bırakmayacağız dedik. Ve arkadaşlarımızı aldık. İşte 50 arkadaşımız aramızda, onlara hoşgeldiniz diyoruz. 45 gündür sürdürdüğümüz mücadelemizi aynı güç ve kararlılıkla sürdüreceğiz."

Taksim Dayanışmasının yaptığı basın açıklamasının ardından da, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖRGÜT KURMA SUÇLAMASI

Aralarında Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiye ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Tutuklaması istenilen diğer 7 kişiye ise ‘polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Mahkemeye sevk edilen 12 şüphelinin isimleri şöyle; Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler