HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevine ve jandarma komutanlığına saldırı

Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde bulunan cezaevindeki nöbetçi kulubelerinin bulunduğu bölgeye ses bombası atılırken, Yüksekova İlçesi'nde ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenlendi

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, her iki olayda da can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını söyledi.

Hakkari kent merkezinde akşam saatlerinde PKK'lı 'Andok' kod adlı Barış Tekçe'nin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında çıkan olaylar mahalle ve sokak aralarında devam ederken, polisler göstericileri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kulanarak dağıtmaya çalıştı. Olayların devam ettiği sırada ise yüzleri masleki bir grup tarafından Kıran Mahallesi'nde bulunan cezaevinin arka tarafındaki nöbetçi kulubelerinin bulunduğu bölgeye ses bombası atıldı.

Saat 21.00 sıralarında ise Yüksekova İlçesi'nin İpekyolu Caddesi üzerindeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırını ardından da çevreden silah sesleri de duyuldu.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova ve Hakkari'deki saldırılarda can kaybının ve yaralanmanın yaşanmadığını, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ise küçük bir hasarın meydana geldiğini bildirdi. Vali Canbolat, saldırgaların yakalanması için her iki bölgede de polisin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler