HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün! İşte son durum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'da Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün ikinci günü tamamlandı. Adalet Yürüyüşü'nün 2. etabında Kılıçdaroğlu, yaklaşık olarak 22 kilometre yol yürüdü. Kılıçdaroğlu yürüyüş esnasında, “Yürüyoruz adalet için çünkü adalet mülkün temelidir. Adaletin olmadığı bir yerde demokrasi olmaz” ifadesini kullandı. İşte 'Adalet Yürüyüşü'nden gelen son dakika bilgiler...

Bugün Ankara Hipodrom Meydanı'nda sabah 08.00'de başlayan yürüyüşün 2. gününde 20 kilometre yol katedildi. 4 kez mola veren veren Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Kahramankazan İlçesi girişinde kurulan kamp alanına ulaştı ve yürüyüşün 2. günü tamamlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için tahsis edilen karavana geçerek dinlenmeye başladı. Kamp alanında partililer için iftar yemeği düzenlendi. 'Adalet Yürüyüşü' yarın sabah 08.00'de tekrar başlayacak ve Kızılcahamam ilçesine kadar devam edecek.

"YÜRÜMENİN SUÇ OLDUĞUNU İLK KEZ DUYUYORUM"

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Akılsız başın cezasına ayaklar çekermiş. CHP'liler aklını başına alsın" şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Eğer yürüyüşler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar zaten sabah akşam yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ben ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte yaşamayı, barışı, huzuru, egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz."

"KEYİFLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİK"

Kılıçdaroğlu, yürüyüşle ilgili bir yorgunluk hissedip hissetmediğinin sorulması üzerine, "Şimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabii doğru değil. Gerçekçi olmak lazım ama 'yorulduk' diye ah vah edecek halimiz de yok. Son derece dinamik, sabah yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. Müzik de vardı. Tulum müziği değil mi? İnsanlar eğlendiler. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Dün dinlenmeden uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşte belli etapların dinlenilerek geçirileceğini, sonra asıl hedefe ulaşılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, bugün toplam 22 kilometrelik bir yürüyüş planladıklarını vurgulayarak, "Yürüyüşe değişik illerden katılımlar da olacak. Güzergah üzerinden katılımlar olacak. Dolayısıyla mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"KLASİK BİR ERDOĞAN TARZI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yaptığı konuşmada Rabia ifadesini hiç kullanmadığının hatırlatılması ve "Sizin tavsiyeniz üzerine mi kullanmadı?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Tavsiye değil de eleştiriden herhalde çekindi. Çünkü benim yaptığım eleştiri haklı bir eleştiri. Rabiayı ilk kez dillendiren o. Rabia işaretini kullanıyorum diyen o. Şimdi vazgeçen yine o. Klasik bir Erdoğan tarzı" değerlendirmesini yaptı.

ESKİ AK PARTİLİ İSİMLER DE YÜRÜYÜŞTE

AK Partili eski milletvekili Faruk Ünsal ve eşi AK Parti eski MKYK üyesi Fatma Bostan Ünsal ile Merve Kavakçı'nın eşi Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı. Kılıçdaroğlu hem yoldan geçen araçları hem de yol kenarlarında bekleyen partilileri selamladı.

ANKARA İL SINIRI GERİDE KALDI

CHP Lideri, 7 kilometrelik etabın ardından kısa bir mola verdi. Kılıçdaroğlu molanın ardından Ankara il sınırını geride bıraktı. Kahramankazan ilçesinin Saray Mahallesi'ne ulaşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yapılan düzenleme ile yedek meydan statüsüne düşürülen Mürted Hava Meydan Komutanlığı tabelasının önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı yerde olduklarını vurguladı.

"YARGI TALİMATINI BEN DEĞİL ONLAR VERİYOR"

Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı 249 şehit, binin üzerinde gazi verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"FETÖ terör örgütünün darbeyi planladığı yerdeyiz. Halk sokağa çıktı, demokrasiyi ve hakkını aradı ve darbecileri püskürttü. Deniyor ki 'sokağın hiçbir önemi yok. Neden sokağa çıkıyorsunuz ' Ben bunu söyleyenlere açık ve net şunu söylemek istiyorum; 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa inen bizim insanlarımız engellemedi mi Engelledi. Demek ki demokrasiyi de adalete de her yerde her ortamda sahip çıkacağız. Adalet varsa demokrasi vardır. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde de zulüm vardır ve devlet yoktur. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum; yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Yargıya talimatı ben değil onlar veriyorlar. Yargı bağımsızlığından söz eden yargıya, savcıya talimat veriyor. 'İddianameleri getirin Adalet Bakanlığı gözden geçirecek, ondan sonra işleme koyacaksınız' deniyor. Biz her yerde her ortamda adaleti, adaleti, adaleti, demokrasiyi, demokrasiyi, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız, ne derlerse desinler."

''PROVOKASYONLARA ALET OLMAYIN''

İktidarın provokasyon ve kışkırtıcılık yaptığını, kendilerinin üzerine birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalıştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarıma söyledim, herkese söylüyorum; provokasyonlara alet olmayın sizi tahrik edebilirler. Biz inandığımız yolda, adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz kutsal bir yoldur, adalet yoludur. Adaleti istiyoruz" diye konuştu

15 Temmuz şehitlerini tekrar anan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehitlere Allah'tan rahmet, tüm gazilere ve sokağa çıkan tüm vatandaşlara şükranlarını sundu.

GAZETECİLER VE ESKİ SİYASİLER DE KATILDI

Kılıçdaroğlu, Saray ilçesinde üç saat mola verdi. Kendisi için hazırlanan karavanda dinlendi. Yürüyüşçülere kumanya dağıtılırken, dinlenme sırasında sık sık İzmir Marşı söylendi. Saat 15.00 civarında yeniden yola çıkan yürüyüşçülere Gazeteci ve Yazar Hasan Cemal ile DSP eski Genel Başkanlarından Zeki Sezer ile birlikte yeni yüzler de katıldı.

25 GÜNDE, 428 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta başladı. Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler dün geceyi hipodrom mevkiinde kurulan kampta geçirdi. Kılıçdaroğlu için özel bir karavan getirildi ve parti otobüsüne adalet yazısı giydirildi. Yürüyüşe destek verenler için Ankara Hipodrom alanında kamp kuruldu. Alana çadır kuran Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi mensupları çay ikramında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor. Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz. Bu güzelliği inşallah İstanbul’a kadar götüreceğiz" dedi.

DÜN OĞLU VE NİŞANLISI DA KATILDI

Yürüyüşün ilk gününe Kılıçdaroğlu’nu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da katıldı. Selvi Kılıçdaroğlu bir süre sonra yürüyüşü bırakırken, oğlu ve gelini yürüyüşe gün boyunca devam etti.


En Çok Aranan Haberler