HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çığ, buzlanma, rüzgar ve yağış uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, rüzgar, buzlanma ve don olayı ile çığ uyarılarında bulunarak vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Çığ, buzlanma, rüzgar ve yağış uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Mardin, Hakkari, Şırnak, Bolu ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde, gece Muğla ve İzmir ile Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgar; İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına, Kuzey Ege ve Marmara'da kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

Hava sıcaklığı, Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına, Kuzey Ege ve Marmara'da kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Meteoroloji, Antalya merkez ve doğu ilçelerinde, gece Muğla ve İzmir ile Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek, sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın öğle saatlerinden sonra iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına, Kuzey Ege ve Marmara'da kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji, kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Meteoroloji, gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğini bildirdi. Meteoroloji, "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" dedi.

-ÇIĞ UYARISI-

Meteoroloji'den bir de çığ uyarısı geldi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile gece saatlerinde güney kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla ve İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Karaman, Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (9)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (13)

ADANA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (13)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (10) (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler