HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çilem Doğan davası karar duruşması görüldü: 15 yıl hapis

Çilem Doğan'a, "haksiz tahrik altında kasten öldürmek"ten 18 yıl hapis cezası verildi.

Çilem Doğan davası karar duruşması görüldü: 15 yıl hapis

Çilem Doğan davasının karar duruşması bugün Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çilem Doğan'a , "haksiz tahrik altında kasten öldürmek"ten 18 yıl hapis cezası verildi. İyi hal indirimi sonucu Çilem Doğan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

#olayıngeçmişi

Evliliğinin 28. gününde başlayan şiddet ağırlaştığında karakola gidip şikayet etmekten çekinmeyen, şehrin neredeyse tüm karakollarında kaydı olan Çilem Doğan'a karakollardan sürekli “barışın” telkinleri gelmiş. En fazla üç gün yatıp denetimli serbestlik ile salıverilen kocası, e-devlet üzerinden davalarını takip edip, duruşmaya yakın tarihlerde şiddete biraz “ara” verecek kadar da “akıllı” imiş. Boşanmak istediğinde tehdit edilen, fuhuş yapmaya zorlanan, belki de ölümle sonuçlanacak şiddet dolu saatlerin ardından ayağa kalkmaya çalışırken kocasının yastığın altındaki silahına denk gelen Çilem, ölmemek için öldürmüştü.

KADINLAR, DAVA ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPTI

Dava öncesinde Adana Kadın Platformu, Adana eski adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar açıklamada, “Yarım aklımızla değil kadınlığımızla Çilem Doğana özgürlük istiyoruz" pankartı açtı; "Erkek adalet değil gerçek adalet!", "Çilem Doğan’a özgürlük" sloganları attı.
Adana Kadın Platformu adına konuşan Derya Çiçek Nar, artık daha fazla kadın erkek şiddetine, baskıya ve toplumdaki eril denetime karşı mücadeleye dikkat çekti. Kadınların her geçen gün erkek şiddetine karşı direngenliğinin arttığını ifade eden Nar, şiddet uygulayan erkekler engellenmediği için kadınların kendilerini korumak adına şiddete başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Nar, ”Kadınların erkek şiddetine karşı çaresiz bırakıldığı erkek egemen sistemde, kurumsallaşan şiddeti reddeden kadınların kendini kurtarmak adına yaptığı her savunma bir meşru müdafaadır ve bu tavrın hukuktaki karşılığı cezasızlık olmalıdır!” diye konuştu. Nar, meşru müdafaa yapan tüm kadınlara beraat istediklerini kaydetti. Çilem Doğan’ın meşru müdafaa ile kendini korumaması halinde bir kadın cinayeti davasında, erkek şiddetinin cezalandırılması için duruşma salonunda olabileceklerini dile getiren Nar, “Şimdi ise Çilem ile dayanışmak, bunun meşru müdafaa olduğunu haykırmak için duruşmada olacağız.” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler