HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre’deki çatışmada ölenler gözyaşları arasında defnedildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün PKK'lı teröristler ile asker arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden ikisi çocuk 4 sivil vatandaşın cenazeleri gözyaşları arasında defnedildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde PKK'lılar ile askerler arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan ve nereden geldiği belli olmayan kurşunların hedefi olan sağlık çalışanı Eyüp Ergen, DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı, Emin Yanaş (10) ile çöken duvarın altında kalan Baran Çağlı'nın (7) cenazeleri, gece geç saatlerde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cenazeler bugün aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınıp karayolu ile Cizre'ye getirildi. Cenazeler İdil Caddesi'nde toplanan çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Kalabalık, cenazeleri taşıyan ambulanslara eşlik ederek yürüyüşe geçti. Sağlık çalışanı Eyüp Ergen'in mesai arkadaşları cenazeyi beyaz önlükleriyle karşıladı. Mezarlık önünde yapılan cenaze törenine HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Meya-Der Şırnak temsilcisi Mele Kasım Yiğit, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Meya-Der Şırnak temsilcisi Mele Kasım Yiğit Kürtçe bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından DEDAŞ elemanı Mesut Sanrı, sağlık çalışanı Eyüp Ergen, Emin Yanaş ve Baran Çağlı'nın cenazeleri gözyaşları arasında asri mezarlığına defnedildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün meydana gelen olayda bir grup PKK'lı Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı'na roketatarlı saldırıda bulunmuş, askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada Emin Yanaş, DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ve evine gitmeye çalışan Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Eyüp Ergen hayatını kaybetmiş, 3'ü uzman erbaş olmak üzere 8 kişi de yaralanmıştı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler