HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklar Duymasın'da FETÖ kitabı yer aldı iddiası! Sosyal medyada Çocuklar Duymasın yorumları...

Kanal D'de yayınlanan ve Türkiye'nin fenomen dizisi haline gelen Çocuklar Duymasın'ın yeni bölümünde FETÖ propagandası yapıldı iddiası yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Haluk ve Meltem'in konuştuğu odadaki kütüphanede 'Barış Köprüleri' adlı kitabın yer aldığı göze çarptı. Bu kitabın terör örgütü FETÖ'nün dünya ülkelerindeki yapılanmalarının en önemli basamağının anlatıldığı 'Barış Köprüleri' adlı kitap olduğu yorumları yapıldı.

Çocuklar Duymasın'da FETÖ kitabı yer aldı iddiası! Sosyal medyada Çocuklar Duymasın yorumları...

Kanal D’de yayınlanan Çocuklar Duymasın adlı dizide, Haluk ve Meltem'in konuştuğu bir sahnede ekrana gelen kitaplıkta Fettullah Gülen'in de içeriğinde yer aldığı "Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları" isimli kitabın görülmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Sosyal medyada konuşulan bu sahne üzerine diziden görüntüler de paylaşıldı. 'Barış Köprüleri' kitabı dünyadaki Türk okullarının yaydığı medeniyetten bahsediyor. Dünyaya yayılan bu okulları anlatan kitap hizmet için gittiği yerlerdeki insanlara yeni bir dil yeni bir inanış kazandırdığını anlatıyor.

Bu sahne üzerine sosyal medyada Çocuklar Duymasın adına paylaşımlar yapılmaya başlandı. İlk bölümü 2002 yılında yayınlanan Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisi, farklı kanallarda 7 sezon yayınlandı. Şimdi ise Kanal D ekranlarında yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşuyor. Sosyal medyada tepki çeken sahne sonrası ise dizinin yapımcısı Birol Güven tarafından veya Kanal D yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

"Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları" Prof. Dr. İlber Ortaylı , Prof. Dr. Toktamış Ateş , Eser Karakaş editoryal kadrosunda bulunduğu bir kitap. Kitabın tanıtım metni ise şöyle:

Bir hayli zamandır tartışılan ama az tanınan, yurt dışındaki Türk Okulları üzerine uzmanların ve siyasi liderlerin kaleme aldığı makalelerden oluşan bu kitapta; Avrasya dünyasından bir hayli öğrenci okutan ve bazı çevrelerde Türk dilini ikinci dil haline getiren okullar üzerindeki bilgi ve yorumlar yer almaktadır.
Uzak Moğolistan'da, Estonya'da, Güney Amerika'da, Hindistan'da ve Çin'de Türkçe konuşan, şarkı söyleyen ortaokul öğrencileri bugün artık bir vakıadır.
Geçen asırda Osmanlı İmparatorluğu içinde, İngiliz ve Fransız misyonerlerin tehacümüne uğrayan, onların okullarında okuyan Müslüman çocuklarının korkulduğu gibi dinlerini değiştirmedikleri halde, kültürleri ve dünyaya bakışlarının değiştiğini gören Türkiye; bugün başka bir sürecin içindedir.

ÇOCUKLAR DUYMASIN

Çocuklar Duymasın, Türk aile komedi televizyon dizisi. Mint Prodüksiyon tarafından hazırlanan dizinin yönetmen koltuğunda Bora Tekay oturmaktadır. Dizide birbirine katlanamayan, ayrılığın eşinde yaşayan karı-koca ve onların evli kalmalarını zorunlu hale getiren iki çocuğundan oluşan bir ailenin birbirleri ve dostlarıyla olan ilişkileri anlatılır.

İlk bölümü 16 Ocak 2002'de TGRT'de yayınlandı. Yayınlanan 13 bölümün ardından 16 Nisan 2002'de atv'ye geçti. 2 sezon atv'de yayınlandıktan sonra 3. sezonu Eylül 2003'te Star TV'de yayınlandı. Başrol oyuncularından Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı'nın özel hayatlarından dolayı diziden ayrılmaları sonucunda dizinin 4. sezonu Çocuklar Ne Olacak adıyla yayınlandı ve dizi Mayıs 2005'te sona erdi. 2009'da FOX'da yeniden başlaması planlandı; fakat ekonomik kriz nedeniyle dizi bir süreliğine ertelendi. Ardından 5 Ağustos 2010'da 5. sezonuyla yeniden atv'de yayınlanmaya başladı. Yeni bölümleri çekilmeye başladı. 2013 Eylül ayında Fox TV ekranlarında 3. defa başladı. Dizi 160. bölümde sona ermiştir.. 2017 Yılında yeniden Kanal D'de gösterilmeye başlanmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler