HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Çözüm: Vurmak'

Ayılara karşı silahlandılar

'Çözüm: Vurmak'

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'ne bağlı Pişkidağ Köyü'nde üreticiler, ayıların bal yemek için arı kovanlarını parçalaması üzerine çareyi silahlı nöbet tutmakta buldu. Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nusret Yalçınkaya, "Ayıları koruyanlar, zararımızı ödesin. Ya da ayı vurmayı serbest bıraksınlar" dedi.

Erzincan'a 27 kilometre uzaklıktaki Pişkidağ Köyü'nün Gökbayır semtinde son olarak 3 üreticiye ait 200 kovan ayılar tarafından parçalandı. Kovanlardaki 60 kilogram balı yiyen ayıları durdurmak için üreticiler silahlı nöbet tutmaya başladı. Soğuk havaya rağmen ayıların kovanlarına zarar vermesinin önüne geçmeye çalışan arıcılar, çaresiz olduklarını ifade ettiler.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nusret Yalçınkaya ayıların kendisi ile birlikte Fahrettin Aydın ve Yavuz Güven'e ait olan kovanlara zarar verdiğini belirtti. Başkan Nusret Yalçınkaya, "Ayıların, arılara, arıcılara verdiği zararın bir türlü sonu gelmiyor. Bunun çözümü 'vurmak' diye düşündük. Ancak ayı vurmak yasak ve cezası çok ağır. Havaya ateş açmaktan başka çaremiz yok. Sabaha kadar soğukta bekliyoruz. Ayıları koruyanlar, zararımızı ödesin. Ya da ayı vurmayı serbest bıraksınlar" diye konuştu. (DHA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler