HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağlıca'da askerlerin üzerine yıldırım düştü: 3 şehit, 12 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde operasyona çıkan askerlerin üzerine yıldırım düşmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı.

Dağlıca’nın Irak sınırında yağışlı havanın etkili olduğu bölgede, sarp dağlık kesimde operasyonlarını sürdüren Jandarma Özel Harekat Timi’nin üzerine yıldırım düştü.

Olayda, uzman çavuşlar Kemal Mermer, Uğur Uğurlu ve Nurullah Yeşildağ şehit olurken, 12 asker yaralandı.

Yaralı askerlerden hafif olanlar Dağlıca’daki askeri birlikte ayakta tedavi görürken, 6 asker de helikopterle Hakkari’ye sevk edildi. Şehit haberleriyle 3 uzman çavuşun Adıyaman, Manisa ve Çorum’daki evlerine ateş düştü. Bu arada önceki gün Bingöl’de zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Polis Memuru Vedat Kılıçaslan, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şanlıurfa’daki trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Mustafa Sağlam da Ankara’da Cebeci Askeri Şehitliği’nde defnedildi. Yine önceki gün Hakkâri’de el bombasının patlaması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan (28), Amasya’nın Merzifon ilçesinden uğurlandı.

Aynı patlamada şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu (25), Balıkesir’de defnedildi. Şehit Astsubay Ömer Kılıçoğlu da Gaziantep’ten uğurlandı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"22 Ekim 2015 tarihinde saat 15.30'da Hakkâri Yüksekova bölgesinde operasyon icra eden unsurlarımızın üzerine yıldırım düşmesi sonucu kahraman 3 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 12 silah arkadaşımız isehastanede ayakta tedavileri yapılarak müşahade altında tutulmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; olay nedeniyle ayakta tedavi gören kahraman silah arkadaşlarımıza şifalar temenni ediyoruz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler