HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dilan için 8 ay sonra ifade verdiler

Gezi eylemleri sırasında kafasına isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralanan 16 yaşındaki Dilan Dursun ile ilgili soruşturmada şüpheli polisler, olaydan 8 ay sonra ifade verdi.

Dilan için 8 ay sonra ifade verdiler

Şüpheli polisler ifadelerinde, Dilan’ın nasıl yaralandığını görmediklerini ileri sürdüler. Şüpheli polislerin ifadelerinde olay sırasında görev yapan polis araçlarının Muş’tan ve Elazığ’dan geldiğini söylemeleri de dikkat çekti.

Hürriyet'in haberine göre, Gezi Park eylemlerine destek amacıyla 1 Haziran 2013 ‘te Ankara’da yapılan gösteride Ethem Sarısülük kafasına isabet eden polis kurşunuyla yaralanmıştı. Sarısülük, yaklaşık 15 gün hastanede tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. Sarısülük için cenaze töreni 16 Haziran günü vurulduğu yerde yapılmak istendi. Bu amaçla çok sayıda gösterici, Kızılay’da bir araya gelerek Sarısülük’ün cenaze törenine katılmak istedi. Ancak, Kızılay’da cenaze töreni yapılmasına polis izin vermedi. Bu nedenle polis, cenaze töreni için toplanan kalabalığa sert bir şekilde müdahale ederek, dağılmalarını sağlamıştı.

DİLAN KAFASINDAN YARALANDI

Polisin müdahalesi sırasında Akrep diye tabir edilen bir polis aracında atılan gaz bombasıyla Dilan Dursun kafasından yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet savcılığa temmuz ayında o gün kullanılan Akrep araçlarında görevli 5 polisin ismi göndermişti. İsimlerin belirlenmiş olmasına rağmen savcılık 8 ay sonra şüpheli polisleri ifadeye çağırdı.

8 AY SONRA İFADE VERDİLER

Şüpheli polislerden dördü dün Ankara Adliyesine gelerek soruşturmayı sürdüren savcıya ifade verdi. Şüpheli polislerden Adem Ş., yıllık izinde olduğu için ifade vermeye gelmedi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Kadir B., ifadesinde şunları belirtti:

“Öndeki shortland araçlardan eylemcilere gaz atıldığı için benim içinde bulunduğum araçtan iki kez gaz atıldı. İçinde bulunduğum araç olay yerine geldiğinde yerde yatan bir vatandaş olduğunu gördüm. Araçtan inerek yanına gittim. Yanında iki kişi vardı. Merkeze anons ederek ambulans istedim. Ambulans gelmeden önce olay yerine beyaz bir araç geldi. Gaz maskesi olan bir polis yaralıyı kucaklayarak araca bindirdi. Önümde giden shortland aracı kimin kullandığını bilmiyorum. Benim aracımdan atılan gazla yaralanması mümkün değildir.”

ARAÇLAR MUŞ VE ELAZIĞ’DAN

Çevik kuvvet polisi Alican Ö. de ifadesinde Muş’tan gelen shortland aracında “gazcı” olarak görev yaptığını ancak o gün gaz kullanıp kullanmadığını, olay yerine gidip gitmediğini hatırlamadığını iddia ederek, “İçerisinde olduğum araç beyaz renkli mavi şeritli araçtır. Fotoğraflardaki aracın rengi yeşil TEM ekiplerinin kullandığı araçtır” açıklamasını yaptı.

Çevik Şube Müdürlüğünde komiser yardımcısı olan Ali H. ise ifadesinde, içerisinde bulunduğu aracın yeşil renkli ve Elazığ TEM şubeye ait olduğunu belirterek, olaydan 3 saat sonra Kurtuluş Kavşağı’na gittiğini gaz tüfeği kullandığını ancak olayla ilgisi olmadığını öne sürdü. Çevik kuvvet polisi Erdem B, de ifadesinde Sarısülük’ün Batıkent’ten kaldırılan ve Kızılay’a götürülmek istenilen cenazesi için Batıkent’te görevli olduğunu, o gün hiç müdahalede bulunmadığını anlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler