HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet bu yıl 65 ülkede kurban kesecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl Diyanet'in vekalet usulüyle 65 ülkede 100'ü aşkın ülkede kurban kesmeyi hedeflediklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Diyanet Vakfı'nda vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, burada yaptığı konuşmada, "Bu yıl da kestiğimiz kurbanlarımız fakir ülkelere gidecek. Çadır kentlerde yaşayan komşularımıza gidecek. Tüm bu kardeşlerimize emanetlerini ulaştırmak için vekaletle kurban keseceğiz. Vekaletle kurban kesme hizmetini bir tek Diyanet İşleri Başkanlığı yapmıyor. Türkiye'de birçok sivil toplum örgütleri bu işi yapıyor. Burada hepsine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Geçen yıl 40 ülkede 60 bölgede vekaletle kurban kestiklerini aktaran Mehmet Görmez, bu yıl 65 ülkeden 100'ü aşkın bölgede kurban kesme hedefinde olduklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri'nin verdiği bilgiye göre, 2012 yılında 55 bin 939 adet vekaletten kurban alındı. Kurbanların 49 bin 865 adedi yurtdışına, 6 bin 74'ü ise yurt içinde kesildi. Yurtdışında kesilen kurbanlar, Afrika, Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu, Latin Amerika ve Arakan'daki Müslümanlara dağıtıldı.

Diyanet bu yıl yurtiçinde kurban kestirmek isteyenler için kurban bedelini 550 TL, yurt dışında kurbanlarını kestirmek isteyenler için ise bir kurban bedelini 380 TL olarak belirledi.

Vekalet yolu ile kurban bedellerinin kabulü 14 Ekim 2013 günü mesai bitimine kadar devam edecek. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler