HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır ve Van'da sıcak saatler

Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Van'da da eve saklanan teröristlere operasyon yapıldı.

Silvan'da teröristlerce kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması ve teröristlerin yakalanması amacıyla sokağa çıkma yasağının 07.00'de ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla gerçekleştirilen helikopter ve tank destekli operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Operasyonda şu ana kadar 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Örgüt mensuplarının kamufle olmak için mahalle aralarına çarşaf ve branda astığı, çöp konteynerleri ile barikat kurduğu ve yollara hendek kazdığı gözlendi.

Operasyon sırasında, teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bazı polis araçlarına kurşun isabet ettiği görüldü.

Terör saldırılarından bazı iş yerlerinin zarar gördüğü dikkati çekti.

Güvenlik güçleri, barikatları aşarak, belirlenen hedeflere yönelik operasyonunu devam ediyor.

DÜN 2 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde kaymakamlık bugün saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçede sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri duyuldu.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde dün sabah saatlerinde evlerinden çıkıp birliklerine gitmek için otomobile bindikleri sırada astsubay Tolga Topçuoğlu, uzman çavuş Sinan Uçan, PKK’lı teröristlerin otomatik silahlı saldırısında şehit oldu. Askerleri şehit eden teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyon başlattı. Silvan Kaymakamlığı operasyonların sürdüğü ilçede bugün saat 06.00’dan ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Yasak kararı camiler ve polis araçlarından yapılan anonslarla halka duyuruldu.

VAN: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 2'Sİ YARALI

Van Valiliği, Özalp İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lı teroristler arasında çıkan çatışmada 1 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiğini, 2’si örgüt mensubu 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

Valilik, Özalp Belediye Eş Başkanı H.B., Özalp Belediye Meclisi Üyesi M.K.H., DBP Özalp İlçe Başkanı Y.A., Özalp Belediye Başkan Yardımcısı O.B. ve Akçagöl Mahallesi Muhtarı H.Ö.’nün de aralarında bulunduğu bir grubun gözaltına alındığını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçenin Tepedamı Mahallesi kırsalında PKK’lı teröristlerin bulunduğu ve Özalp- Saray karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirildiği bilgisinin alındığı ve olası saldırıları önlemek üzere bölgeye İl Jandarma Komutanlığı’nca yeteri kadar kuvvet sevk edildiği belirtildi. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

YOLA PATLAYICI YERLEŞTİRİLDİĞİ BİLGİSİ GELDİ

"İlimiz Özalp ilçesi Tepedamı Mahallesi kırsalında güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Özalp- Saray karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirildiği bilgisi alınmış ve İl Jandarma Komutanlığı’nca yeteri kadar kuvvet olası saldırıları önlemek üzere bölgeye sevk edilmiştir.

SICAK TEMAS SAĞLANDI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kuvvetlerimiz 1 Ekim 2015 günü saat 10.30 sıralarında bölgeye intikal halindeyken, uzak mesafeden silahlı ve sivil kıyafetli bölücü terör örgütü mensupları tespit edilmiş ve sıcak temas sonucu bir terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

EVE SAKLANDILAR

Temas sonucunda diğer teröristler Tepedamı Mahallesi’ne kaçmış ve burada bir eve sığınmıştır. Operasyon sırasında, kolluk kuvvetlerine görevlerini yaptırmamak için teröristlere canlı kalkan olarak 50 kişilik grup direnç göstermiş, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B., Özalp Belediye Meclisi Üyesi M.K.H., DBP Özalp İlçe Başkanı Y.A., Özalp Belediye Başkan Yardımcısı O.B. ve Akçagöl Mahallesi Muhtarı H.Ö.’nün de bulunduğu bir grup göz altına alınmıştır.

2 KİŞİ YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Daha sonra örgüt üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişi yaralı olarak ele geçirilmiştir. Grupla ilk temas sağlandığı sırada da bir şahıs yaralanmıştır.

Yapılan açıklamada operasyon sonrasında Tepedamı Mahallesi bölgesinde karayoluna yerleştirildiği tespit edilen iki el yapımı patlayıcının güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde patlatıldığı belirtildi.

NUSAYBİN'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde saat 22.30'dan sonra ağır silah sesleri duyulmaya başlandı. Silah sesleri kentin dört bir yanına yankılandı.

Güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonların sürdüğü ilçenin bir çok yerinden sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri yükseldi. İlçede operasyonlar devam ediyor.

Nusaybin'de saat 22.00 civarında İpek yolu ve Veysike kavşağında çok sayıda paletli askeri tank bölgeye konuşlandı. Saat 22.30'dan sonra ise kentte ağır silah ve patlama sesleri duyulmaya başlandı. Öte yandan kentte silah seslerinin yanında tence-tava sesleri de duyuldu.

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI

Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne bağlı Yenibaş Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Karakoldaki askerlerin de karşılık vermesi üzerine kısa süren çatışmanın andından kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

KOMUTAN PKK KAMPLARINI BOMBALADI

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, 26 Eylül’de düzenlenen hava harekatına katıldı. Orgeneral Ünal, gece alçak irtifada uçtu ve PKK’ya ait hedefleri vurdu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, terörle mücadele ve koalisyon harekâtı kapsamında gerçekleştirilen hava harekâtında görev alan 8. Ana Jet Üs Komutanlığına (Diyarbakır) bağlı 181. Jet Filo Komutanlığını'nın 26 Eylül 2015 Cumartesi günkü planlı görev uçuşuna katıldı.

Orgeneral Ünal, 181. Jet Filo Komutanlığında nöbet tutan personeli ziyaret ederek, filonun yüksek moral ve motivasyonunu yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından, saat 23.30 civarında kalkış yaparak görev uçuşunu komuta etti.

Gece alçak irtifadan uçup hedefin bulunarak, modern ve diğer mühimmat ile imha edilmesini sağlayan Lantrin sistemini kullanan 181. Jet Filoya planlanmış olan görev uçuşunda gece görüş gözlüğü de kullanıldı. Ayrıca görev uçuşunun ardından Ünal'a, Pars Filoya ait özel peç armağan edildi.

PKK'YA HAVA OPERASYONU: ÇOK SAYIDA PKK'LI ÖDLÜRÜLDÜ

Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda belirlenen noktalar 6 F-16 savaş uçağıyla imha edildi.Operasyonda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Genelkurmay, Irak'ın Kuzeyindeki Gara bölgesinde 25 Eylül tarihinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen hava hareketinin yeni görüntülerini paylaştı. Alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi neticesinde teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Gara'da yeni hedefler tespit edilmesi üzerine saat 20.30-23.50 arasında 6 F-16 savaş uçağıyla operasyon gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gara bölgesinde teröristlere ait 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları tam isabetle imha edildi. Operasyona ilişkin görüntülerde tek füze ile iki patlama olduğu görülüyor. Bunların barınma alanları yakınında bulunan malzeme ve mühimmat depolarının patlaması olduğu kaydedildi. Operasyonda ağaçlar altına gizlenmiş barınak ve depoların da imha edildiği belirtildi. Hava keşifleri sonucu ilk tespitte 19 ardından yapılan incelemede ise 16 teröristin daha etkisiz hale getirildiğinin belirlendiği ifade edildi.

Daha önce üç hedef ile ilgili görüntüler paylaşılmıştı.

İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk saatlerinde, önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saat 05.00 sıralarında helikopter destekli 'terör' operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Bağcılar Kirazlı Mahallesi ve Fatih Mahallesi ile Sultangazi de önceden belirlenen çok sayıda adrese Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın düzenlendi. Operasyon sırasında TOMA ve 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlarda cadde ve sokaklarda tedbir aldı. Operasyona bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Operasyonla ilgili detaylı bilgi verilmezken, baskın yapılan adreslerdeki aramalar devam ediyor.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler