HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

EBA kurs kayıt işlemi yapacaklar için bu işlemi nasıl yapacakları bilgisi haberimizde! EBA kurs kayıt işlemi yapanlar, ders çalışmalarında bu hizmetten faydalanarak kendini geliştirme fırsatı buluyor.

EBA kurs kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

Eğitim öğretim alanının en önemli alanlardan bir tanesi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Eğitim öğretim seviyesi bir ülkenin gelişmişliğini ve gelişebilirliğini de temsil eder aynı zamanda. Günümüzde ülkemizde yapılan birçok eğitim öğretim çalışması ve bu çalışmalara yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Bu uygulamalar; teknolojinin de ilerlemesi ile oldukça değişik bir hal almış durumdadır. Bu değişiklik iyi yönde bir değişikliktir. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Bahsetmiş olduğumuz gibi bir ülkenin eğitim öğretim seviyesi gelişmişliğini ve gelişebilirliğini temsil etmektedir. Bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı teknolojiden de yararlanarak birçok uygulama oluşturmuştur. Bu yazımızda sizler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu bir uygulamadan bahsedeceğiz. Bu uygulama EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişim Ağı uygulamasıdır. Yazımızın devamında bu uygulama ile ilgili detaylı bilgileri sizler için paylaşmış bulunmaktayız.

EBA yani Eğitim Bilişim Ağı, ders kaçıran öğlenciler için oldukça önemli bir uygulamadır. Dersi kaçıran öğrenciler bu sistem üzerine eklenen ders notları sayesinde açıklarını kapatabilme imkanına kavuşmuşlardır. Sistem üzerine öğretmenin ders notlarını eklemesi ile derse herhangi bir sebepten dolayı katılamayan öğrenciler bu notları takip edebilmektedirler. Okul içerisinde stres ve sıkıntı yaşatabilen ders eksikliğinin ortadan kaldırılması için oluşturulan bu uygulama sayesinde artık böyle bir sorun kalmamıştır. Aynı zamanda bu sisteme öğrenciler de ders ile ilgili; görsel, sunum, metin veya ders ile ilgili başka şeyler yükleyebilmektedir. Öğrenciler arası paylaşımı da güçlendiren bu uygulama ile veliler de oldukça memnundur. Sınav döneminde de derslerine hazırlanabilmek için buradan notlara ulaşabilen öğrencilere bu uygulamanın yardımı oldukça büyüktür. EBA sistemine giriş yapabilmek oldukça kolaydır. Ancak bunun için sınıf öğretmeninizin sizin için bir kullanıcı profili oluşturması gerekmektedir. Daha sonra o bilgiler ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için EBA ana sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Bu ana sayfa üzerinde sağ üst köşede bulunan “Giriş” seçeneğine tıklayarak giriş paneline ulaşabilirsiniz. Açılacak olan giriş sayfasında bulunan ilgili boşlukları doldurmanız gerekecektir. Doldurmanız gereken bilgiler ise kullanıcı adınız ve kullanıcı şifrenizdir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayarak sistem girişinizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Daha sonra açılacak sayfa üzerinden yapmak istediğiniz işlemi seçerek, işleminizi yapabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na ait birçok uygulama vardır ve bu uygulamalar birbirleri ile uyum içerisinde işlem yapmaktadır. EBA giriş sayfası üzerinde giriş panelinin sol tarafında bulunan seçeneklerden giriş yapacağınız sayfayı değiştirebilirsiniz. Sol tarafta bulunan MEBSİS girişi ve AÖO sistemlerine giriş yapabilmeniz mümkündür. MEBSİS yani E-Okul üzerinden veli bilgilendirme sistemine ulaşabilir öğrencinizin okul üzerindeki bilgilerine ulaşabilirsiniz. AÖO yani açılımı ile Açık Öğretim Ortaokulu, eğitime dışarıdan devam eden öğrenciler için oluşturulmuş bir uygulamadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler