HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyete ve AK Parti binasına saldırı düzenleyen terörist yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti binasına saldıran DHKP-C üyesi Şerif Turunç, Tekirdağ'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na saldırı düzenleyen ve aranan teröristler listesinde yer alan DHKP-C üyesi Şerif Turunç, Tekirdağ'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik terör saldırılarının ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

15 AYRI ADRESE OPERASYON

İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, terör saldırılarına karıştığı iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi Şerif T'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

ÜZERİNDEN SUİKAST SİLAHI ÇIKTI

Adreslerde bulunamayan zanlının il dışına çıktığı tespit edildi. Şerif T, Tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı. Turunç'un üzerinden suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabanca, bir el bombası ve pusula çıktı.

POLİS FARK EDİNCE ATEŞ AÇTI

Polisin aradığı terörist Şerif Turunç dün Esenyurt’ta görülmüştü. Yaşanan olaya göre, taksiyle Bağlarçeşme mahallesine gelen Turunç polis otosunu görünce araçtan indi ve polis aracına arkadan ateş açtı. Çatışma sonrası ara sokaklara kaçan terörist üzerindeki el bombası ve sırt çantasını bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Turunç’un yere attığı sırt çantası ve el bombası için uzman ekip çağrıldı. Yapılan incelemelerde sırt çantasından silah, eldiven, ip, ilaç ve bazı kıyafetler çıktı.

İSTANBUL VALİSİ POLİSLERE TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Esenyurt'ta polis aracına yönelik saldırılarla ilgili olarak yakalanan teröristle ilgili tweet attı. Şahin, "İl Emniyet Müdürlüğü ve Esenyurt İlçemizde polis aracı saldırısıyla ilişkisi olduğu değerlendirilen Ş.T. Tekirdağ'da yakalanmıştır. Başarıyla yürütülen operasyonda yoğun gayret ve emek sarf eden İstanbul ve Tekirdağ Emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler