HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet'te 3'ncü operasyon: O polisler gözaltında

Emniyet mensuplarına yönelik "22 Temmuz" soruşturmasında 3'ncü dalga operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da var.

Gözaltına alınan polisler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan polisler arasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Mali Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun da yer alıyor. Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.

Gözaltına alınan Yakup Saygılı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Polislerle ilgili suçlama ''darbeye teşebbüs'' ve ''casusluk ve resmi belgede sahtecilik'' iddialarına yönelik...

17 aralık operasyonu'nda ne olmuştu?

17 Aralık operasyonu kapsamında dönemin İçişleri BakanıMuammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Bora Bayraktar, İran asıllı Reza Sarraf, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel MüdürüSüleyman Aslan'ın da bulunduğu isimleri 'yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bu isimlerden Barış Güler, Kaan Çağlayan, Reza Zarraf, Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimler tutuklanmıştı. Bu isimler 17 Aralık'ı yapan hakim, savcı ve polislerin görevden alınmasının ardından nöbetçi hakimliklerce serbest bırakılmıştı.

Yakup Saygılı operasyonu önceden duyurdu

Yakup Saygılı gece saat 03.00 sularında kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda gözaltına alınacağını ve kendisini takip eden polislerli atlatarak hastaneye gittiğini yaszmıştı. Saygılı daha sonra kendisine zatürre için serum bağlandığını belirtmiş ve yattığı hastanenin adını vermişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler