HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enis Berberoğlu kimdir? CHP'li milletvekili neden tutuklandı!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapse mahkum edildi ve tutuklandı! Kemal Kılıçdaroğlu CHP parti grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Peki Enis Berberoğlu kimdir? Enis Beberoğlu neden tutuklandı? İşte davadan ve mahkeme kararından detaylar ile Enid Berberoğlu hakknda bilgiler...

Enis Berberoğlu kimdir? CHP'li milletvekili neden tutuklandı!

Siyaset gündemi Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ile çalkalandı! Peki Enis Berberoğlu neden tutuklandı. CHP Milletvekili "MİT Tırları" görüntülerinin yayımlanması davasında yargılanıyordu ve mahkeme mahkumiyet kararı verildi. 25 yıl hapse mahkum edilen Enis Berberoğlu tutuklandı. CHP milletvekili Berberoğlu'nun dokunulmazlığı bu dava için kaldırılmıştı.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

5 Haziran 1956 İstanbul doğumlu olan Enis Berberoğlu, gazeteci, yazar ve bir siyasetçidir. Berberoğlu 1975 Avusturya Lisesi mezunudur ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirmiş ardından ekonometride yüksek lisans eğitimi almıştır.
Enis Berberoğlu gazetecilik kariyerine 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildi. Bu görevi 5 yıl sürdürdükten sonra siyasi baskılar yüzünden 10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etti. Ekim 2014'te Sözcü yazar kadrosuna katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihleri arası Ankara'da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildi. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. TBMM XXV. ve XXVI. dönem İstanbul milletvekilidir.

ENİS BERBEROĞLU KARARDAN SONRA NE DEDİ?

Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Çağlayan Adliyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Enis Berberopğlu hakkında verilen mahkumiyet kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"Bugün Türkiye'de yargının tefessüh ettiği, yürütme organının kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Bir ülkede yargıçlar diktatörü nasıl hoşnut ederim diye düşünerek karar veriliyorsa böyle adalete, böyle yargıya lanet olsun. Bu muhalefete gözdağıdır. Bu muhalif olan herkese gözdağıdır.
Aynı zamanda bu karar, son yapılan mühürsüz seçimde "hayır" tercihinde bulunan bütün topluma da gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa muhalafet partisine yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız.

DAVA BASINA KAPALIYDI!

Enis Berberoğlu'nun yargılandığı mit tırları davası basına kapalı olarak sürdürülüyordu. Can Dündar'ın da yargılandığı dava için gizlilik kararı alınmıştı yani davada sadece avukatlar ve sanıklar yer alıyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler