HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: "Bunun eseri beddua"

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

GAZİANTEP(ANKA) - Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'i isim vermeden eleştirirken, "İtikafı sona erip çıkınca ülkesine, milletine, bu ülkenin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor, beddualar ediyor. Normalde ilim erbabı otururlar çalışırlar, yani eseler yazarlar, yeni kitaplar yazarlar bu sadece yeni beddualar çıkarıyor, bunun eseri beddua. Lanet ediyor, bela okuyor, sağa sola ateşler salıyor ama İsrail'e yine tek kelime yok, Gazze için tek kelime yok. Çok yazık, saf zihinleri "ben hocayım' diye kandıran, ananas peşinde, rafineri peşinde koşan, Hazreti Peygamberi, Hazreti Cebrail'i, Hazreti Kuran'ı hırsına alet eden herkese yazıklar olsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Gazianteplilerden, kendilerini beklettiği için helallik isteyen Erdoğan, Gaziantep'in şimdi ensarın şehri olduğunu kaydetti. Suriye'den gelen sığınmacılar ile Gazianteplilerin ekmeklerini bölüştüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin son derece zorlu ve çalkantılı bir coğrafyanın yanında bulunduğunu söyledi. Gaziantep'in serhat şehri olarak bölgedeki çalkantıları çok yakından hissettiğini aktaran Erdoğan, "Suriye'den göç etmek zorunda kalan 1 milyon 200 bin civarında kardeşimizin önemli bir kısmı Gaziantep'teki kamplarda, Gaziantep'te kalıyor. Bunun bazı külfetleri olduğunu biliyorum. Hepimiz bu külfetleri az ya da çok yaşıyoruz. Biz hiçbir zaman bencil bir millet olmadık. Hiçbir zaman sadece kendisini düşünen, kendisinden başkasına kayıtsız kalan bir millet olmadık. Şunu unutmayın bugün Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını Balkanlardaki Türkler yaşadı. Yüzbinlerce Türk asırlardır yaşadıkları topraklardan koparıldı, sürgün edildi. Bulgaristan'da yaşanan mezalim nedeniyle, oradan binlerce aile ülkemize göç etti. Kafkasya'dan benzeri büyük göçler yaşandı. Onlar bizim kardeşlerimiz, akrabalarımızdı. Ve hepsine kucak açtık. Şuanda da zor şartlar altında bulunan Suriyeli kardeşimize kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil, bu ilelebet devam edecek bir durum değil. İnşallah Suriye'de şartlar düzeldiğinde, Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler. İşte o ana kadar ensar olmanın sorumluluğunu yerine getirecek, ensar olmanın gururunu da kendimiz de, çocuklarımız da, torunlarımız da her zaman yüreğimizde yaşayacağız" diye konuştu.

-"CHP, MHP VE MONŞER ADAYGAZİANTEP'İ KARIŞTIRMAK İÇİN NİFAK TOHUMLARI EKİYOR"-

CHP'nin bölgedeki diktatör, zalim ve darbeci yönetimlerin arkasında ve yanında durduğunu kaydeden Erdoğan, "CHP, Esed'in yanında durduğu için, Esed zulmünden kaçan ve buraya sığınanlara karşı da son derece merhametsiz, son derece vicdansız bir tavır takınıyor. Hatay'ı, Kilis'i, Gaziantep'i, Kahramanmaraş'ı, Kayseri'yi karıştırmak için, buralarda nifak çıkarmak için hem Esed'in dostu CHP, hem kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyorlar. Şimdi bunlara bir de monşer aday eklendi. O da aynı zihniyette. Zaten İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekteriyken İlam coğrafyasındaki her meseleye kayıtsız kaldı. Bugün de coğrafyamızın her meselesini tam bir monşer tavrıyla uzaktan izliyor. Geçen gün Hatay'da ne diyor, Suriyeli kardeşlerimizi kast ederek, "Bunlara gelin dendi, geldiler. Kabahat bunları buraya getirende' diyor. Düşünebiliyor musunuz, bu şahıs İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Genel Sekreterlik yapmış bir şahıs. 8 sene bu görevi yaptı. İnsan 8 senede bir şey öğrenemez mi?" diye konuştu.

-"BUNUN ESERİ BEDDUA"-

"Pensilvanya'daki şahsın yaptığını gördünüz değil mi?" diye soran Erdoğan, "İtikaftan çıkıyor Gazze için taziye yayınlıyor, Gazze için tek söz söyleyemiyor. Gazze için yayınladığı taziyede, kendi ülkesini, Türkiye'yi eleştiriyor. Sonra itikafa geri girmiş. İtikafı sona erip çıkınca ülkesine, milletine, bu ülkenin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor, beddualar ediyor. Normalde ilim erbabı otururlar çalışırlar, yani eseler yazarlar, yeni kitaplar yazarlar bu sadece yeni beddualar çıkarıyor, bunun eseri beddua. Lanet ediyor, bela okuyor, sağa sola ateşler salıyor ama İsrail'e yine tek kelime yok, Gazze için tek kelime yok. Çok yazık, saf zihinleri "ben hocayım' diye kandıran, ananas peşinde, rafineri peşinde koşan, Hazreti Peygamberi, Hazreti Cebrail'i, Hazreti Kuran'ı hırsına alet eden herkese yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

-"HİÇ KİMSE BİZE MAHALLE BASKISI YAPAMAZ"-

Vatandaşların 30 Mart'ta ihanet şebekesiyle mücadele için kendilerine yetki verdiğini anlatan Erdoğan, "Ne dedik, "bunların inine girilecek' dedik," girildi mi? girmeye devam edeceğiz, bunların bütün pisliklerini ortaya dökeceğiz. Ülkelerine nasıl ihanet etiklerini, başka ülkelerin hesabına nasıl casusluk yaptıklarını belgeleri ile ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz. Bunlara rağmen, Pensilvanya'ya, CHP'ye, MHP'ye rağmen Gazze'nin sesi olmayı sürdüreceğiz. Bunlara rağmen Suriye'deki mazlumları elini tutmayı sürdüreceğiz. Bunların sorumsuz, son derece tehlikeli açıklamalarına rağmen, Türkmen kardeşlerimizi korumaya, kollamaya, her ana onların yanında durmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir devletiz, biz ekonomisiyle büyük bir devletiz. Tarihimizle, medeniyetimizle, ecdadımızla, vizyonumuzla büyük bir devletiz. Hiç kimse bize mahalle baskısı yapamaz. Biz hakkı savunurken hiç kimse bizi susturamaz. Artık hiç kimse hiçbir odak bu ülkeye istikamet çizemez, gündem dayatamaz, gündemini belirleyemez. Allah'ın iziyle Gazze'yi de biz savunacağız, Mısır'daki mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz, Suriyeli kardeşlerimize kardeş olmaya, onlara ensar olmaya devam edeceğiz. Irak'ta kardeş kavgası var, onların yanında da dim dik durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

-"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL, BIRAKALIM HERKES BUNLARI DEĞERLENDİRSİN"-

Alandaki vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı forsu konulu kendi reklam filmini izleyip izlemediklerini soran Erdoğan, reklam filminde milletin sahibi olduğu yıldızı ehline verdiğini, milletin devletiyle kucaklaştığını aktardı. Bu reklam filminden MHP'nin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Ezan sesi var, seccade var, Anadolu'nun o yaşmaklı anası var. Secdede ya. O onları rahatsız etmiş. Ve YSK 6'ya 4 oy çokluğuyla bu kısımların filimden çıkarılmasını istemiş. Aynı şeyi 30 Mart seçimlerinde de yaptı bu YSK. Orada da bir bayrak filmi hazırlamıştık, yine orada da bayraktan rahatsız oldular. Anlamak mümkün değil. Bırakalım herkes bunları değerlendirsin, yeter ki bizim ortak değerimiz bunlar olsun. Bayrak bizim ortak değerimiz değil mi? Ezan bizim ortak değerimiz değil mi? hadi bakalım ben şimdi diyorum ki "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.' Hadi bakalım söylemeyeyim mi ben bunu? CHP ile bu kadar ittifak yapanın sonu böyle olur. Ne derler, "söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.' MHP'nin yol arkadaşı CHP. MHP'nin yol arkadaşı artık Sosyalist İşçi Partisi, MHP'nin yol arkadaşı, Devrimci Halk Partisi. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, yol arkadaşlarınızdan haberiniz var mı? MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim herhalde bunun idrakiyle MHP'nin yönetimine gereken dersi vereceğinize inanıyorum. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimi de sesleniyorum herhalde sizler de bu tabloyu gördükten sonra gereken dersi bunlara vereceğinize inanıyorum. Verin ki akıllarını başlarına alsınlar, başarısız olduklarını anlasınlar ve kendilerini sorgulasınlar. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz. Eski Türkiye tasfiye olacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Gaziantep'te devam eden tüm projelerin takipçisi olacağını söyleyerek, "Hiçbir yatırım yarım kalmayacak, Allah ömür verdikçe milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Bu aziz millete, vatana hizmet için koşan, koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. Onun için sizlerden destek istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, seçimlere 2 gün kaldığını hatırlatarak, parti mensubu kadınların kapı kapı dolaşmasını istedi. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler