HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook yapay zeka yazılımını kullanıma sürüyor

Facebook, yapay zeka chatbot'unu yakın bir zaman içerisinde yayımlamayı planlıyor. Facebook size kişisel asistan servisi sağlayacak. Facebook Messenger, bir kişisel asistan mı oluyor?

Facebook yapay zeka yazılımını kullanıma sürüyor

Facebook'un yapay zeka çalışmalarını yürüten Facebook Artificial Intelligence Research ekibi, yeni bir yapay zeka yazılımı geliştirdi. ParlAI olarak duyurulan yeni teknoloji, Facebook Messenger içerisinde bir chatbot vazifesinde çalışacak, Messenger'a kişisel asistan destekleri sağlaması planlandı.

Facebook Messenger içerisinde mi çalışacak?

Tıpkı Siri, Cortana ve Google Assistant'ın yaptığı gibi; son dakika gelişmeleri, vizyona giren filmler, hava durumu gibi farklı farklı içerikler sağlanacak. Güzel haber ise, Facebook'un diğer uygulamalarındaki gibi ayrıca program yüklemeye gerek kalmayacak, Facebook Messenger'a gelecek olan güncellemeyle birlikte Messenger içerisine gömülü.

ParlAI, ilk dönemlerde kapalı sistem olarak geliştirlse de, daha sonraki dönemlerde open source lisans ile geliştirilmesi hedeflendi. Yani, ParlAI'yı sadece FAIR çalışanları değil, diğer developer'larda geliştirmeye devam edecek.

Amazon Alexa, Google, Microsoft Cortana, Apple Siri benzeri olsa da, Facebook'un planlamasına göre, bu kişisel asistan daha fazla sosyal medya öncelikli ve sosyal medya kullanımını artırmayı hedefleyen bir teknoloji oldu.
Dedikodulara göre, Facebook'un bu kişisel asistanını Morgan Freeman seslendirecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler