HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ'den 'Şefkat tokadı yersin' tehdidi!

Kayseri'de FETÖ'den yargılanan ve örgüt hakkında itirafta bulunan tutuklu sanık H.Ü, örgütten ayrılmak istediğinde "Şefkat tokadı yersin" diye tehdit edildiğini söyledi.

FETÖ'den 'Şefkat tokadı yersin' tehdidi!

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan tutuklu 14 öğretmenin yargılanmasına başlandı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu 14 sanık ile avukatları katıldı.

Savunmalarında, haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirten sanıklar, beraatlarını ve tahliyelerini istedi. Sanıklardan H.Ü, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, bildiklerini anlatacağını söyledi.

"BABAMA KONUŞMAMAM İÇİN PARA TEKLİF ETMİŞ"

Kendisini 2014 yılı mayıs-haziran aylarında arayan ve öğretmen olduğunu söyleyen bir kişinin tanışmak istediğini söylediğini ifade eden H.Ü, şunları kaydetti:

"Kendisini Tuncay olarak tanıtan bu kişiyle buluştuğumuzda yanında isminin Abdullah olduğunu söyleyen biri daha vardı ama tutuklandıktan sonra Tuncay'ın gerçek isminin Tuncer C, Abdullah'ın isminin ise Ahmet T. olduğunu öğrendim. Bu kişiler, 'Bir araya geliriz, Kur'an okuruz, sohbet ederiz' dediler. Telefonuma ByLock'u bu kişiler kurdu.Önce Abdullah olarak tanıdığım kişiyle irtibat kurduk. Bu program 2015'e kadar telefonumda kurulu kaldı. Toplantı yerlerini bildiriyorlar, dini içerikli kısa hikayeler gönderiyorlardı. Eşimin hattına ise ByLock'u ben yükledim. Bu dini bilgilerden onun da yararlanmasını istedim. Bir de bizimle oturmalara katılan Erdal Ç. vardı. Bu kişi bir okulda müdür yardımcısıydı ve aynı zamanda velimdi. Onun gerçek ismini biliyordum. Tutuklandıktan sonra babamı, kod isim kullanan Tuncay ve Abdullah'ın gerçek adını öğrenmesi için Erdal Ç'ye gönderdim. Bu kişi evde yokmuş ama daha sonra babama gelerek konuşmamam için para teklif etmiş. Babam da kovmuş."

"90 BİN LİRA BORÇ ALARAK BANK ASYA'YA YATIRDIM"

H.Ü, Tuncer C'nin kendisinden himmet istediğini ancak maddi durumu iyi olmadığı için vermediğini belirterek, yoğun baskı yapılması dolayısıyla 2014'ün ağustos ayında 90 bin lira borç alarak Bank Asya'ya yatırdığını ve 2015'in ocak ayında da çektiğini anlattı.

"ŞEFKAT TOKADI YERSİN"

2015 yılında örgütten ayrılmak istediğini vurgulayan H.Ü, "O dönem ayrılmak istediğimde 'Şefkat tokadı' yersin diyerek korkuttular." dedi.

MAHKEMEDEN TAHLİYE VE HAPİS CEZASI KARARLARI ÇIKTI

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda sanığın anlattıklarının etkin pişmanlık hükümleri kapsamında kalıp kalmadığının tespit edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar vererek, H.Ü'yü tahliye etti ve duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmalarda ise A.T, M.E.Y, H.M.G, H.K, M.E.İ, Ş.D, İ.Y, M.O, İ.T, D.K ve H.H'ye 6 yıl 3'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanıkları sağlık sorunları ve tutuklulukta geçirdikleri süreleri göz önüne alınarak tahliye etti. Mahkeme heyeti, M.S'ye ise 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti. K.C'nin duruşması da eksikliklerin tamamlanması için 23 Mart'a ertelendi.

AA

SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?


En Çok Aranan Haberler