HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fuat Avni'den sonra yeni fenomen: 'Kısa Seyfi' Ahmet Davutoğlu mu?

Yıllardır kim olduğu anlaşılmaya çalışılan Twitter fenomeni Fuat Avni’ye bilgi sızdırdığı öne sürülen bir başbakanlık çalışanının darbe girişimi kapsamında gözaltına alınmasıyla ‘gizem’ alevlendi.

Fuat Avni'den sonra yeni fenomen: 'Kısa Seyfi' Ahmet Davutoğlu mu?

Anadolu Ajansı’nın haberine göre darbe girişiminin ardından başlayan tasfiyeler kapsamında, daha önce örgüt üyesi olduğu şüphesiyle pasif göreve alınan Başbakanlık Uzmanı

Akif Mustafa Koçyiğit dün Fethullah Gülen Cemaati’ne bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ardından Milliyet muhabiri Tolga Şardan, dün gece başbakanlık ek binasında bir operasyon düzenlendiğini ve İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde görevli 10 mühendisin gözaltına alındığını aktardı. Şardan, gözaltıların 17/25 Aralık operasyonlarının ardından bürokrasi, emniyet ve yargıda birçok devlet kurumunda yapılan operasyonları önceden tahmin ederek fenomen haline gelen hesabın yönetimiyle ilgili olabileceğini kaydetti.

Bu bilgilerin ardından bir anda ‘fuatavni’nin yakalandığına dair iddialar ortaya [

_](https://www.mynet.com/fuat-avni-yakalandi-iddiasi-110102548328)

Gelişmelerin ardından Fuat Avni hesabından "

Yine mi yakaladınız beni?" paylaşımı yapıldı.

‘Fuat Avni’ hesabıyla ilgili ilk kez ismi gündeme gelen Mustafa Koçyiğit gizemini korurken, Twitter’da Koçyiğit’in ağabeyi olduğunu iddia eden ve aynı isimle açılmış bir hesap yeni iddialar ortaya atmaya başladı.

Hesabın Koçyiğit’in ağabeyi tarafından yönetilip yönetilmediği bilinmiyor, ancak hesaptan Koçyiğit’in ‘Fuat Avni’yi tanıdığı, yetkilileri bu konuda defalarca uyardığı, bildikleri yüzünden ‘

kurban edildiği’ öne sürüldü.

"

Sonun elimden olacak. Bizi kurban edemeyeceksin Kısa Seyfi" mesajı ile sosyal medyanın gündemine oturan Koçyiğit 'Kısa Seyfi'nin Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti.

Son olarak hesaptan 'Bülent Arınç, Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik gözaltına alınacak.' denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler