HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları Galatasaray Lisesi önünde 24 saat sürecek oturma eylemi başlattı.

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği üyesi yaklaşık 150 kişi saat 16.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplanarak Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin faillerinin bulunması için 24 saat sürecek oturma eylemine başladı.

Eyleme ölümünün 40. gününde mevlit düzenlenen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile mevlide giden Ethem Sarısülük'ün ailesi katılmadı. Eyleme Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ile Ümraniye'de düzenledikleri eylem sırasında otomobilin altında kalan Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Serdar Ayvalıtaş katıldı.

Adaletin bir gün herkese lazım olacağını söyleyen Zafer Cömert, "3 Haziran günü bir gece yarısı kardeşim başına isabet eden gaz kapsülüyle katledildi. '2 buçuk aydır adalet ne yapıyor' diye sorarsanız hiçbir şey yapmıyor. Bu canilerin hesap vermesini istiyoruz.” dedi.

Kalabalık, Gezi Parkı eylemlerinde ölen Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartı açtı. Grubun Galatasaray Meydanı'ndaki bekleyişi sürüyor.

Polis ekipleri ise eylem sebebiyle çevrede güvenlik önlemi aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler