HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da gündem Fildişili Seydou Doumbia

Ligi şampiyon tamamlamasının ardından Galatasaray'da şimdi gündem transfer. Galatasaray'a menajerler son olarak Roma'da forma giyen Fildişi Sahilli futbolcu Seydou Doumbia'yı önerdi.

Galatasaray'da gündem Fildişili Seydou Doumbia

Spor Toto Süper Ligi şampiyon tamamlayarak 4. yıldızı takan Galatasaray, transferde beklenen bombayı henüz patlatamadı. Transfer döneminin başlamasının ardından adı Galatasaray ile anılan pek çok futbolcu olsa da henüz Galatasaray taraftarın beklentisini karşılayacak bir transfere imza atmadı. Menajerler Galatasaray'a sürekli yeni isimler önerirken, son önerilen isim ise Fildişi Sahilli futbolcu Seydou Doumbia oldu. Lokomotif Moskova'dan Oumar Niasse'nin transferini kiralama yoluyla tamalayan Galatasaray, Seydou Doumbia transferinde de aynı yolu izleyecek.

[

****](https://www.mynet.com/spor/galatasaray)

Transfer döneminde başta Andre-Pierre Gignac ve Robin van Persie gibi isimlerle anılan Galatasaray'da henüz taraftarın beklentilerini karşılayacak bir transfer hamlesi yapılmadı. Basında ise her gün yeni bir isim Galatasaray ile yazılıyor. Galatasaray'a önerilen son isim Seydou Doumbia oldu. Ocak ayında Rusya'nın CSKA Moskova ekibinden İtalya'nın AS Roma ekibine 15.9 milyon Euro'ya transfer olan Seydou Doumbia'nın Roma'da mutsuz olduğu ve bu nedenden dolayı ayrılmak istediği öğrenildi. İtalyan temsilcisi ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Doumbia, geride kalan sezonun yarısında Roma formasıyla 6 maçta ilk 11'de yer alırken sadece 2 kez gol atma başarısı gösterdi. İtalya'da aradığını bulamayan Doumbia'nın merajerleri Galatasaray ile temas kurarak futbolcuyu Sarı Kırmızılılara önerdikleri belirtildi. Bonservisi yüksek olan golcü futbolcu için Galatasaray'ın kiralık formülü üzerinde durduğu ifade edildi.

FİLDİŞİ İKİNCİ LİGİNDEN SERİE A'YA

Seydou Doumbia, 31 Aralık 1987 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin resmi başkenti Yamoussoukro'da dünyaya geldi. Futbola Inter'in akademesinde başlayan Doumbia, 2003-06 yılları arasında Inter'in alt kulüplerinden As Atjletic Adjame'ye transfer oldu. Bu dönemde önce ülkesinin ikinci lig takımlarından Toumodi takımında, ardından birinci ligden Denguele'de kiralık olarak forma giyen Doumbia, Denguele'de 20 maçta 15 gol atarak yıldızını parlattı ve Japonya'nın Kashiwa Reysol takımına transfer oldu. Ancak burada bekleneni veremedi ve önce Tokushima Vortis takımına kiralandı, ardından ise İsviçre'nin Young Boys takımına transfer oldu. Young Boys formasıyla yeniden doğan Seydou Doumbia ilk sezonunda 20 gol attı. İkinci sezonunda ise 30 gol atmayı başaran Doumbia gol kralı oldu. Buradan Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer olan Seydou Doumbia, Moskova ekibinde çıktığı 95 maçta 61 gol kaydetti. Doumbia'nın son durağı ise Roma oldu ancak burada bekleneni veremedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler