HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Gezi' davalarında 109 beraat

Kırklareli'de 'Gezi' eylemleri sırasında Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na aykırı fiilde bulundukları iddiasıyla 109 kişiye açılan davada beraat kararı alındı.

2013 yılının Haziran ayında, Kırklareli'de düzenlenen 'Gezi' eylemlerine katılan 109 kişinin duruşması Kırklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, eylemlerde kolluk kuvvetlerine hakaret ve mukavemet olmadığı gerekçesiyle beraat kararıyla sonuçlandı.

Açılan davalarla halkın eylemlere daha sıkı bağlandığını dile getiren dava avukatlarından Özgün Duman, "Gezi davalarında aslında baştan beri hiç açılmaması gereken davalar serisi devam ediyor. Bu toplum üzerinde her ne kadar baskı oluşturmakta ise de aynı zamanda demokratik algı yönetimde bir güç birliği de oluşturdu. Bu insanlar her gün her duruşmada Gezi'yi yeniden yaşıyorlar. Ve aslında bu bağlılığı artırıyor. Yani bilmeden savcılar Gezi ruhuna hizmet ettiler. Beraat süreci devam ediyor ve demokratik haklar mücadeleyle alınmaya devam edecek. Biz yargının bu biçimde halklar üzerinde baskı oluşturmasına direnen halkımızı kutlamak istiyoruz. Biz sadece onların yanında bir kelebek etkisi yapıyoruz" dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler