HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Adolphe Sax kimdir?' sorusuna en yaratıcı yanıt, Google'dan geldi

Adolphe Sax kimdir? bugünün yanıtı en çok aranan sorusu oldu. Adolphe Sax'ı doodle yapan Google 'Adolphe Sax kimdir?' sorusuna tasarımıyla yanıt verdi.

'Adolphe Sax kimdir?' sorusuna en yaratıcı yanıt, Google'dan geldi

Adolphe Sax'ın doğum günü unutulmadı. Özel tarihler ve kişiler için yapılan Doodle'lara bugün yeni bir isim konu oldu. Bugün Google ana sayfasını açanlar Adolphe Sax Doodle ile karşılaştı ve "Adolphe Sax kimdir?" sorusuna yanıt aradı. Dünya çapında binlerce müzisyenin kullandığı saksafon müzik aletini icat eden Adolphe Sax'ın 2001. doğum günü için hazırlanan Doodle geceyarısı 00.00 itibarıyla yayınladı ve beğeni topladı. Peki, Adolphe Sax kimdir?

Saksafonun mucidini Adolphe Sax’ı, Doodle olarak açılış sayfası yapan Google, Doodle tasarımında ünlü mucitle özdeşleşen müzik aleti "Saksafonu" sıklıkla kullandı. "Google" kelimesini tamamlayan harfler saksafon şeklinde tasarlanırken, Adolphe Sax’ın karikatürü de saksafon şeklindeki harflerle adeta bütünleşti. Google bu tasarımıyla "Adolphe Sax kimdir?" sorusuna yanıt arayanlara ipucu vermiş oldu.

ADOLPHE SAX KİMDİR?

Adolphe Sax, Kasım 6, 1814 - Şubat 4, 1894 tarihleri arasında yaşamıştır. Günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişi sıfatıyla anılır. Belçika'nin Dinant şehrinde hayata gözlerini açan Adolphe Sax, hayatının bir bölümünü doğduğu şehirde geçirmiş, 1841 yılında sürekli olarak yaşamak amacıyla Paris'e taşınmış ve orada ölmüştür. Dinant'ta yaşadığı ev, günümüzde müze olarak korunmaktadır. Adolphe Sax, genç yaşlarında enstrüman üretmeye başlamıştır. İki flüdü ve bir klarnetiyle on beş yaşında bir yarışmaya katılmış, sonradan bu iki enstrümanı öğrenmek için Brüksel'deki Kraliyet Şan Okulu'nda gitmiştir.

Babasının müzik aletleri yapımcısı olması, Adolphe Sax'ın çalışmalarına katkı sağlamıştır. Okulu bıraktıktan sonra, babası ürettiği enstrümanlarla eve para getirirken, Adolphe da enstrüman tasarımlarıyla gündeme gelmiştir. Adolphe Sax'ın ilk önemli icadı bas klarnette yaptığı tasarım değişikliğidir.Dinant şehri halen saksafon üretiminde önemli merkezlerden biri olmasını Adolphe Sax'ın yerleştirdiği üretim biçimine borçludur.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler