HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google I/O 2017’de Türkiye’den izler: Bir başarı hikayesi olarak Mynet

Kaliforniya’da gerçekleşmekte olan Google‘ın geliştirici konferansı Google I/O 2017‘de pek çok yenilik duyurulurken, başarılı partnerler arasında bir isim dikkat çekiyor. Etkinlikte Mynet son dönemde AMP ve PWA olarak yenilemiş olduğu mobil web sitesi ve AMP sayfalarında entegre etmiş olduğu AMP Ads ile sunumlarda ön plana çıktı.

Google I/O 2017’de Türkiye’den izler: Bir başarı hikayesi olarak Mynet

Mynet öncelikle ana sahnede yer alan, The Mobile Web: State of the Union oturumunda dünya üzerindeki öncü PWA partnerleri arasında gösterildi.

Oturumun videosu icin tıklayın!

AMP Keynote oturumunda AMP Ads ile ilgili yaptığı çalışmalar ile Mynet’in sunumda ilk sırada yerini aldığı görüldü.

AMP

Accelerated Mobile Pages, yani Hızlandırılmış Mobil Sayfalar, Google tarafından geliştirilen yönergelere bağlı olarak, mobil sayfaların daha hızlı açılmasını sağlayabilecek kodlama yöntemidir. Google AMP yönergelerine uygun ve doğrulanmış sayfalar Google önbelleğinde saklanır ve kullanıcı tarafında daha hızlı yüklenerek mobil İnternet kullanıcı deneyimini artırmayı hedefler.

AMP projesinin en büyük avantajı açık kaynaklı kodlara sahip olmasıdır, yani isteyen herkes AMP yönergelerini izleyerek özelleştirilmiş sayfalar oluşturabilir.

Google’ın spesifik olarak mobil cihazlar için daha hızlı yüklenen ve daha uyumlu görünen sayfalar oluşturulması adına hazırladığı kod grubunun oluşturduğu AMP projesi, yönergelerde yer alan kod sistemi kullanıldığında ve bu durum Google’a bildirildiğinde hemen tanınırlar.

AMP Ads konusunu daha derinlemesine işleyen “AMP Ads: Better Advertising on a Faster Web” oturumunda ise, Mynet’in bu konudaki öncülüğüne yeni mobil sitesinden de övgü ile bahsedilerek vurgu yapıldı.

Mynet’in etkinlikte yerini aldığı oturumlar bunlarla kalmadı. “From AMP to PWA: Progressive Web AMPs” sunumunda Mynet ilk “AMP as PWA” örneği olarak gösterildi.

Sunumu izlemek icin tıklayın!

Google tarafından paylaşılan rakamlara göre yenilediği web sitesiyle 4 kat daha hızlı yüklenen sayfalara kavuşmuş olan Mynet, sayfada geçirilen ortalama sürede %43, oturum başına dolaşılan sayfa sayısı olarak %34 artış görürken, hemen çıkma oranında %24’lük bir iyileşme yakalamış.

Tüm bunların birleşimiyle Mynet, makale sayfalarında sayfa gösterimi başına %25 daha fazla gelir elde etmeyi başarmış görünüyor.

PWA

Geleneksel uygulamalar dışında, İleri Web Uygulaması bilinen web sitelerinin ve mobil uygulamaların hibrit halde geliştirilmesi olarak değerlendirilebilir. Bu yeni uygulama yaşam-döngüsü çeşitli özellikleri bir araya getirir ve en modern tarayıcılar tarafından desteklenerek mobil tecrübenin faydalarını kullanıcılara sunabilmektedir.

2015 yılında, Google'da Chrome Blink üzerine çalışan bir web developer olan Alex Russell, bir websiteyi çevrimdışı(offline) modda, istenilen kişiselleştirme yeteneğine sahip ve dokunma tecrübesi ile çalışıyor haldeki bir mobil uygulamaya dönüştürdü.

Alex, Uygulama mağazalarındaki web uygulamalarının paketleme ve yayınlama süreçini, web sitesini doğru içerik ile mobil yetenekli web uygulaması haline dönüştürerek ortadan kaldırdı. Yapıya yeni özellikleri devamlı ekleyerek geliştirmesini sürdürdü, bunlardan bazıları kişiselleştirme, ana sayfaya konumlandırma, bildirimler yetisi, çevrim dışı(offline) çalışma yapısı ve dokunma teknolojisi desteği gibi.

Bu sayede, geleneksel web uygulamalarının ve bununla birlikte çoklu platform(cross-platform) mobil uygulamaların sahip oldukları kısıtlamaları bir bir bu geliştirmeyi websitesi üzerinde geliştirerek aştı.

İleri web uygulamaları, web teknolojisi avantajları ile mobil native uygulama kullanıcı tecrübesini birleştirmek adına yeni bir trend ve umut oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler