HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google sitelerdeki sesli reklamları yasaklıyor mu?

Google ve Apple, bugün itibariyle internet sitelerine resmen savaş açtı. Anlık yazı içerikli olarak veya VLog formatında yayın yapan sitelerdeki video formatlarına ve reklam formatlarına kısıtlamalar mı getirilecek? Otomatik başlayan videolar, direkt sesle giriş yapan reklam videolarına artık yasak getirilebilir.

Google sitelerdeki sesli reklamları yasaklıyor mu?

ABD'li teknoloji devleri Google ve Apple'ın an itibariyle yayınladığı basın bültenleriyle, artık otomatik olarak başlayan videolara, sesli olarak ve otomatik oynatılan site reklamlarından rahatsızlık duyduklarını ve web tarayıcılarını buna göre tekrar şekillendireceklerini belirtti. Google, halihazırda AdBlock eklentilerinin yetkilerine izin vereceğini duyurmuş, geçmişteki Google-AdBlock sürtüşmelerini geride bırakmıştı. Böylece Google'ın AdSense servisinde de bazı değişiklikler uygulanacağı da öngörülürken; otomatik başlayan sesli reklam videoları uygulayan internet siteleri de sıralamada geriye düşürülecek.

GOOGLE DAHA FAZLA REKLAM ENGELLEME ARACI GELİŞTİRİYOR

Google'ın AdSense servisi gün geçtikçe daha zorlu kriterlere sahip olurken, Google Chrome ve Apple Safari tarayıcılarında reklam engelleme araçlarına yeni yetkiler verileceği duyuruldu. Rakamlara bakılırsa, outstream olarak yayınlanan site reklamları, günümüzde 500 milyon dolarla ulaşmış ancak bu reklam şekilleri kullanıcıyı fazlasıyla rahatsız ediyor.

Özellikle VLog'larda gördüğünüz otomatik videolar da çok yakında engellenecek ve bu siteler yine Google'ın algoritmalarına göre 'uygunsuz' olarak kabul edilecek. Böylece internet sitelerindeki hiçbir reklam videosu veya hiçbir içerik videosu kendiliğinden başlamayacak, kullanıcıya bu videoları engelleme opsiyonu da sağlanacak.

Google Chrome için beklenen güncelleme haziran ayı içerisinde, Apple Safari için de yeni işletim sistemi güncellemeleri bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler