HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün iftar menüleri ve yemek tarifleri (16. gün)

Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri Mynet.com'da. Hem doyurucu hem de ekonomik iftar menüleri işinizi daha da kolaylaştıracak. İşte Ramazan'ın 16. gününe özel, yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Günün iftar menüleri ve yemek tarifleri (16. gün)

Ramazan ayının 16. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

ALTERNATİF İFTAR MENÜSÜ İÇİN TIKLAYIN

Havuçlu bamya çorbası

50 gr çiçek bamya, 1 havuç, 1 kase yoğurt, 1 limon, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı et suyu, tuz, su. ÜZERİ İÇİN: tereyağı.

Çiçek bamyayı tencereye alıyoruz, sıcak su verip haşlıyoruz. Havucu soyup minik küp şeklinde doğruyoruz. Bamya yarı kıvamda pişince kara suyunu süzüyoruz ve yeni sıcak su koyuyoruz. Havucu da ekleyip haşlamaya devam ediyoruz. Karıştırma kabına yoğurt, un ve limon suyunu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Çorbanın suyundan bir kepçe koyup çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ilave ederken bir yandan da karıştırıyoruz. Çorbanın tuzunu ayarlıyoruz. Pişince üzerine kızarmış tereyağı dökerek servis ediyoruz.

Beşamelli sebzeli tavuk

800 gr tavuk, 2 havuç, 2 patates, 2 domates, 2 yeşil biber, 2 soğan, 1 kırmızı biber, 1 kase bezelye, 3 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik. BEŞAMEL SOSU İÇİN: 2 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tepeleme un, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, muskat. ÜZERİ İÇİN: kaşar peyniri.

Tavukları iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Tavuğu ilave edip soteliyorz. Soğanları, havuçları, patatesleri, kırmızı biberleri, yeşil biberleri ve sarımsakları iri küp şeklinde doğruyoruz. Tavuğu biraz çevirdikten sonra soğan, sarımsak, havuç ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonra patatesi koyup biraz daha karıştırıyoruz. Biberleri ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Son olarak soyduğumuz ve küçük küp şeklinde doğradığımız domatesi ekliyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve kekik koyuyoruz.

Beşamel sosu için, küçük bir tencereye tereyağı ve unu koyup kavuruyoruz. Unun kavrulmuş kokusu gelince soğuk sütü döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekliyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Tavuk yemeğimiz pişince dikdörtgen cam fırın kabına koyuyoruz. Üzerine beşamel sosu döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini de üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5-10 dakika daha pişirip çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.

Tel Şehriye Pilavı

2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı pilavlık pirinç, 5 yemek kaşığı tel şehriye, 3 su bardağı su (et suyu-tavuk suyu), Tuz, Karabiber.

Pirinci iyice yıkayıp, süzün. Tencereye şehriyeleri ilave edip rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın ve pirinçleri ve tuzu ilave edin iyice kavurun. Suyu ilave edip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin.

Profiterol

Hamuru için: 250 ml su, 5 gr tuz, 175 gr un, 110 gr. tereyağ, 4 orta boy yumurta, 10 g toz şeker. Pasta kreması için: 500 ml süt, 100 gr toz şeker, 100 gr un, 6 yumurta sarısı, 1/2 çubuk vanilya, 50 gr tereyağ. Sosu için: 200 gr bitter çikolata, 150 ml krema.

Profiterol: Su, yağ, tuz ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan suya unu ilave edin ve ocaktan alın. Yumurtaları teker teker mikserle çırparak karışıma ekleyin ve akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde pişirme tepsisine sıkın. 190 derecelik fırında, hamurlarınız kabarıp renk alana kadar pişirin. Soğuyunca topların altına parmağınızla delik açın. Hazırladığınız pastacı kremasını bir sıkma torbası ile pişirdiğiniz profiterol toplarının içine sıkın ve hazırladığınız çikolata sosu ile servis edin.
Pasta kreması hazırlanışı:
Sütü vanilyayla beraber ocakta kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Yumurta sarılarıyla toz şekeri çırpın. Unu ekleyin. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve ocakta pişirin. Ocaktan alın,
ını içine atıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.

Sosun hazırlanışı:
Kremayı bir tavada ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eritin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler