HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (25. gün)

Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri Mynet'te. Hem göze hem damağa hitap eden iftar menüleri ile bugün ne pişirsem derdi son bulacak. İşte Ramazan'ın 25. gününe özel yemek tarifleri ve iftar menüleri..

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (25. gün)

Ramazan ayının 25. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 1 çay bardağı süt, tuz. Üzeri için 30 gr tereyağı, kırmızı pul biber ve kuru nane

Hazırlanışı: Besin değeri çok yüksek olan kırmızı mercimek, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan yapıcı ve anne sütünü arttırıcı özelliğe sahiptir. Mercimeği, pirinci, suyu, iri doğranmış soğanı, zeytinyağını ve tuzu tencereye alıp pişirin. Mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp mutfak robotundan geçirin. Ilınınca sütü ilave edip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Tereyağını tavada eritin. Kırmızı pul biber ilave edip çorbanın üzerine gezdirin. Kuru nane serperek sıcak servis yapın. Sütlü mercimek çorbası artık hazır, afiyet olsun.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler: 500 gr. taze barbunya, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 2 adet patates, 3 adet domates, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı su, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Hazırlanışı: Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin. Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin. Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.

PATATESLİ YAPRAK CİĞERİ

Malzemeler: 1 adet dana ciğer, 2 adet patates, ½ su bardağı un, tuz, pul biber, kuru kekik, taze soğan, kızartmak için ayçiçeği yağı

Hazırlanışı: Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın ve derin yağda kızartın. Ciğeri temizleyin, yaprak şeklinde incecik doğrayın, una bulayın. Fazla ununu da eleyip, patatesleri kızarttığınız yağda 59 saniye önlü arkalı kızartın. Pişen ciğerleri tabağa alın, üzerine kapak kapatın ve dinlendirin.

GÜL TATLISI

Malzemeler: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında), 1 su bardağı ayçiçeği yağı, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 yumurta, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tutam tuz, aldığı kadar un, 1 su bardağı kırılmış fındık. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, yarım limonun suyu.

Hazırlanışı: Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, ayçiçeği yağı, irmik, vanilya, yoğurt, yumurta ve sirkeyi geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına dövülmüş fındık yerleştirip karşılıklı dört köşeden kesin ve ortaya doğru kapatarak gül şekli verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler