HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de terör operasyonu

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında, aralarında sözde "KCK valisi" K.K'nin de bulunduğu 10 kişinin tutuklandığı bildirildi.

HAKKARİ (AA) -Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda, sözde "kent meclisi" yapılanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilenlere yönelik 12 Ekim-4 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 15 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, "İçlerinde sözde 'KCK valisi' K.K. isimli şahsın da bulunduğu 9 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs adli kontrol uygulama tedbiri kararı ile serbest bırakılmış, 2 şahıs ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır." denildi.

Açıklamada, PKK/KCK terör örgütüne finansal destek sağlanması faaliyeti yürüttüğü tespit edilenlere yönelik de 12 Ekim-1 Kasım tarihlerinde operasyonların gerçekleştirildiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Operasyonlarda toplam 14 şahıs gözaltına alınmıştır. 1 şahıs tutuklanmış, 9 şahıs adli kontrol uygulama tedbiri kararı ile serbest bırakılmış, 4 şahıs ise serbest bırakılmıştır. Operasyonlar kapsamında yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde örgütsel doküman olabileceği değerlendirilen 1 adet mektup, PKK/KCK terör örgütü ile alakalı çok sayıda dergi, gazete ve kitap, örgütsel doküman olabileceği değerlendirilen 1 adet kroki, çok sayıda dijital materyal, illegal yazı içerikli pankartlar, PKK/KCK terör örgütü mensubu şahısların resimleri ve örgütü temsil eden fotoğraflar ile örgütsel dokümanlar, toplam 835 bin 100 lira ile 2 bin 791 dolar ele geçirilmiştir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler