HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde azalacak

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalması beklenirken, kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde azalacak

Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, meydana gelebilecek yerel su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalması öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile zamanla İç Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış uyarısında da bulundu. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, öğle saatlerine kadar yerel olmak üzere kısa süreli sağanak yağışlı.(20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

İZMİR: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

ADANA: Parçalı bulutlu.(26)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (22)

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(25)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EGE: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Kütahya çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Yozgat ve Sivas ile Ankara'nın kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusunun çok bulutlu olması bekleniyor.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler