HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan gözaltına alındı

Batman'da yargılandığı davaların duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin’in Midyat İlçesi’nde gözaltına alındı.

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan gözaltına alındı

Batman 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı iki ayrı davanın duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle 8 Şubat günü hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin’in Midyat İlçesi’nde aracıyla seyir halindeyken bugün saat 17.00 sıralarında polis tarafından durduruldu.

Polisin Midyat’ta bulunan bir sokakta saat 20.15’e kadar beklettiği Aslan, bir evde akşam namazı kıldı. Yakalama kararının getirilmesi üzerine Aslan gözaltına alındı.

MİDYAT ADLİYESİ’NE SEVK EDİLDİ

Midyat Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen aslan, önce İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü, buradan da ifadesinin alınması için Midyat Adliyesi’ne sevk edildi.

ARAPÇA TERCÜMAN TAHSİS EDİLDİ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında Mardin'in Midyat ilçesi girişinde aracı durdurularak gözaltına alınan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aslan, savcılık ifadesinin ardından da serbest bırakıldı. Aslan'ın savcılıkta, "Ortak savunmayı annemin, babamın ve atalarımın dili olan Arapça anadilimle yapmak istiyorum" demesi üzerine Arapça tercüman tahsis edildiği öğrenildi.

Aslan hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlamalarıyla, 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle de yakalama kararı çıkarılmıştı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler