HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçilebilecek kalitedeki suda havuz keyfi

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya nehrinin çıkış bölgesi olan Sakaryabaşı'ndaki içilebilecek seviyede berrak, temiz ve serin sular, yazın vatandaşlara serinleme keyfi de sunuyor.

İçilebilecek kalitedeki suda havuz keyfi

Gözelerden saniyede 4 ton suyun çıktığı belirtilen Sakaryabaşı bölgesi, özellikle yaz aylarında eğlenmek, serinlemek ve piknik yapmak isteyenlerin mekânı olmayı sürdürüyor. İçinde yaşayan balık çeşitliliği, berraklığı ve su altı muhteşem görüntüleri ile ünlü Sabaryabaşı'nda bulunan ve Çifteler Belediye Başkanlığı tarafından özel işletmeye kiralanan tesisler, yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Bölgeye gelen ilçe halkı ve yerli turistler, hem güzel bir gezinti yapıyor, hem de sosyal alanlarda dinlenme ve eğlenme imkanına kavuşuyor.

HAVUZDA SANİYEDE 1 TON SU ÇIKIYOR

Bölgedeki birçok havuz içinde yer alan ve gözelerden fışkıran temiz sularla dolan büyük havuz, en çok rağbet edilen alanlardan biri olarak görülüyor. Bölgedeki sosyal tesisleri işleten Ali Teke, Sabaryabaşı'nın ünü arttıkça misafirlerinin de arttığını anlattı. Belediyeden aldıkları işletme bölgedeki tesisleri işleterek vatandaşlara birçok alanda hizmet vermek çabasında olduklarını anlatan Teke, bunlar içinde yer alan ve saniyede 1 ton suyun çıktığı havuzdan günlük 5 lira gibi çok cüzi bir ücretle vatandaşların faydalanmalarını sağladıkları anlattı. Büyük havuzdaki suyun akarsu yatağında değil, direkt olarak kaynak üzerine kurulduğunu anlatan Teke, "Bu su içilebilecek düzeyde temiz, berrak ve serindir. Havuzdaki su, gözelerden saniyede çıkan 1 ton temiz su ile sürekli yenileniyor. Dolan su, geniş alandaki bölgeye akıtılıyor. Buranın temizliğine azami gayret gösteriyoruz. Suyun durgun olduğu dönemlerde alttaki gözeleri ve fışkıran suyu görmek mümkün. Gerek ilçe halkı ve gerekse Sabaryabaşı'nı ziyaret eden misafirlerimiz, bu temiz ve berrak sularda serinleme imkânı buluyor. Kurduğumuz farklı yüksekliklerdeki atlama tramplenlerine gençler büyük ilgi duyuyor. Bu havuzdan herkesin faydalanması için fiyatımızı çok düşük tutuyoruz. Havuzda serinlemek isteyenler için şort temini, soyunup giyinme kabini ve şezlong gibi hizmetlerimiz de var. Bu havuzda ayrıca çeşitli dönemlerde su altı dalgıç eğitimleri de verilmektedir” diye belirtti.

SUYUN DERECESİ HİÇ DEĞİŞMİYOR

Bu arada, Sakaryabaşı'ndaki havuzda serinleyen ve tramplenlerden akrobatik hareketlerle atlayan gençler ise, buranın kavurucu sıcaklarda büyük nimet olduğunu anlattılar. İlçe halkından bazıları ise, suyun yaz kış sıcaklığının 19-20 derece olduğunu, dondurucu soğuklarda buradan hava buharının yükseldiğini belirttiler.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler