HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdil'de çatışmalar başladı

Şırnak'ın İdil ilçesinde genelindeki hendek ve barikatların temizlenmesi amacıyla güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde saat 23.00'de uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, ilçe genelindeki hendek ve barikatların temizlenmesi amacıyla güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı. İlçe genelinden patlama ve silah sesleri yükseliyor.

Şırnak Valiliği'nin kararıyla bu gece saat 23.00'dan itibaren başlayan sokağa çıkma yasakları kapsamında, güvenlik güçleri de operasyon başlattı. Operasyon kapsamında hendek ve barikatların olduğu mahallelere giren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Özellikle Turgut Özal ve Yeni Mahalle olmak üzere ilçe genelinden silah ve patlama sesleri duyuldu. İlçeye hakim noktalara yerleşen tanklar, belirlenen hedeflere top atışları ile vurdu. Top atışları nedeniyle ilçeden sık sık patlama sesleri yükseliyor. Gece olmasına rağmen, Cizre ve Midyat yönünden İdil İlçesi'ne askeri sevkiyat devam ediyor.

OKULU ATEŞE VERDİLER

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılar İmam Hatip Ortaokulu'na molotof ve el yapımı bombalarla saldırıp ateşe verdi. Okuldaki yangını söndürmek için olay yerine giden itfaiye ekipleri, silah sesleri üzerine alevlere müdahale edemeden geri döndü.

Nusaybin Yenişehir Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerinde bulunan İmam Hatip Ortaokulu'na akşam saatlerinde, el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atan PKK'lılar okulu ateşe verdi. Okulda çıkan yangın kısa sürede büyüyerek çatıya sıçradı. Çatıyı saran alevler, ilçenin her tarafından görüldü.

İTFAİYE MÜDAHALE EDEMEDEN GERİ DÖNDÜ

Yangını söndürmek için olay yerine gitmeye çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, bölgeden gelen silah sesleri üzerine alevlere müdahale edemeden geri döndü.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler