HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iOS 11 hangi iPhone modellerine gelecek? iOS 11 nasıl yüklenebilir?

iOS 11 Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıtıldı. Tanıtılmasıyla birlikte iOS 11’in hangi iPhone cihazlara geleceği merak ediliyor. Yeni iOS versiyonu ile iPhone’ların güç tüketiminin tasarrufunu hedefleniyor. Henüz tanıtılan iOS 11 güncellemesi, hangi iPhone cihazlarına gelecek ve iOS 11 nasıl yüklenir sorusunun cevabı haberimizde...

iOS 11 hangi iPhone modellerine gelecek? iOS 11 nasıl yüklenebilir?

iOS 11 henüz tanıtıldı, bazı yenilikler ve Siri’nin kazandığı özellikler merakla bekleniyor. iOS 11 güncellemesinin duyurulmasıyla beraber, güncellemenin geleceği iPhone modelleri merak ediliyor. Bu konuda Apple, nihayetinde her yıl belirli stratejilerin dışına pek çıkmıyor, iOS 11 ile birlikte bu stratejinin dışarısına çıkacak mı merak konusu.

iOS 11 GÜNCELLEMESİNİ ALACAK OLAN iPHONE MODELLERİ

iOS 11, ilk olarak kurulu haliyle yeni nesil iPhone 8, iPhone X gibi modellerle piyasaya sürülecek. Bununla birlikte 3 nesil iPhone varyasyonları da ekim ayı veya kasım ayı itibariyle iOS 11 güncellemesini alacak.

iOS 11’in ardından iPhone 5’lere güncelleme desteğinin biteceği düşünülse de; bir dedikoduya göre iPhone 5’lerin ardından çıkan varyasyonlara güncelleme desteğinin sonlandırılacağı söyleniyor. Yani, iPhone 5c, iPhone 5s gibi modellerin güncelleme destekleri sonlandırılabilir. Bu modeller, iPhone ailesinin giriş seviyesi modelleri olarak sunulmuştu.

Bu gözönünde bulundurularak;

iPhone 7 ve 7 Plus,

iPhone 6s ve 6s Plus,

iPhone SE,

iPhone 6 ve 6 Plus,

iPhone 5 modeli

iOS 11 GÜNCELLEMESİNİ ALACAK OLAN iPAD MODELLERİ

WWDC 2017’de tanıtılan yeni nesil iPad Pro 10.5 ve varyasyonları iOS 11 ile birlikte piyasaya sürülecek.

1 ve 2 nesil iPad Pro modelleri (iPad 12.8inç)

9.7 inç iPad Pro,

iPad Air 2,

iPad Air,

iPad mini 4,

iPad mini 3 modellerinin, iOS 11’i alması bekleniyor.

iOS 11 NASIL YÜKLENİR?

iOS 11 güncellemesinin beta sürümü bu ay, yani haziran ayının son haftası yayılanacak. İlk güncelleme, Open Beta sürümüyle yayınlanacak fakat eğer bir developer’iseniz iOS 11 developer beta sürümünü indirebilirsiniz.

Standart iOS güncelleme arayüzünden, ‘yazılım güncelleme’ arayüzünde iOS 11 güncellemesinin halihazırda sunulduğunu göreceksiniz. Lakin, yeni iOS 11 güncellemesi developer.apple.com adresi üzerinden, bir developer hesabıyla indirilebilir durumda. Mobilde “indir ve yükle” butonundan güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

Hatırlatmak gerekiyor; yayınlanan iOS 11 güncellemesinin kendisi değil, SDK olarak yayınlandı. Dolayısıyla cihazın yedeğini almanızda fayda var. Takılmalar, uygulama çökmeleri, aşırı RAM tüketimi gibi sorunsallarla karşılaşabilirsiniz. Yedekleme meselesini ise iTunes’tan, yedekleme arayüzünden yapılır. Böylece downgrade işlemini de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler