HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde silah sesleri

Emniyet binası önünde yoğun silah sesleri duyuldu. İddiaya göre bir kamyon dur ihtarına uymadı barikatları aştı ve polisler tarafından kamyona ateş açıldı. Valilik'ten olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Dün gece LAW’lı saldırıya uğrayan Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında bugün yine hareketli dakikalar yaşandı. Saat 14:15 sıralarında büyük bir panik yaşandı.

'DUR!' İHTARINA UYMAYAN KAMYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan bir kamyon 'dur ihtarına' uymadı ve güvenlik bariyerlerini aştı. Bunun üzerine güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Emniyet Müdürlüğü'nden yüzlerce polis olay yerine geldi. 2 kişi gözaltına alındı.

ÖZEL HAREKAT VE POLİS EKİPLERİ ARACI DURDURDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresinde yoğun silah sesleri duyuldu. Edinilen son bilgiye göre bir aracın güvenlik bölgesinin ihlali nedeniyle polis ekipleri havaya ateş açtı. Bir kamyonun Emniyet Müdürlüğü önündeki güvenlik bariyerini aşmaya çalışması üzerine polis ekipleri hareketlendi. Özel Harekat ve polis ekipleri aracı durdurdu. Olay İl Emniyet Müdürlüğü'nün giriş yaptığı kapıdan gerçekleşti. İstanbul Emniyeti önünde 2 şüphelinin yakalandığı belirtiliyor.

İŞTE O KAMYON

FRENİ PATLAMIŞ

Olay sonrası araçta bulunan 2 kişi hemen Emniyet binasına götürüldü. Kamyonun etrafı da içerisinde patlayıcı olabileceği şüphesiyle güvenlik çemberine alındı. Bomba uzmanları araçta inceleme yaptı. Kamyonette herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı ve kamyonetin freni boşaldığı için bariyerleri aştığı belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, 'Konunun terörle ilgili olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız' denildi.

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER

DÜN GECEYE İLİŞKİN 5 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, dün gece gerçekleşen çifte saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Araştırmalarda, Cuma akşamı saat 20.00 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırı girişimi sonrası LAW silahlı saldırı sonrasında roketatarın yanında bir flama bulundu. Sol terör örgütüne ait flamadan yola çıkan ekipler çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerinden o saldırganın kim olduğu belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıdan 1 saat sonra AKP'nin Sütlüce'deki ilçe binasına saldırı düzenledi. Emniyet'teki saldırıda roket bahçe duvarıan isabet ederken, AKP binasının camından giren LAW roketi duvarda asılı İstiklal Marşı levhasına saplandı. Uzman ekiplerce duvardan çıkarılan roket etkisiz hale getirildi. AKP binası yakınlarında yapılan aramalarda, roketin atıldığı tek atımlık LAW silahı bulundu. TEM Polisi, her iki saldırıda da aynı silahların kullandığını belirledi. İki olayında sol terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı. Araştırmalarda AKP İl Binasına yönelik saldırıyı düzenleyen teröristin Ş.T. olduğu anlaşıldı. TEM ekiplerinin araştırmalarında, saldırganla bağlantılı bazı isimlere de ulaşıldı. Sol terör örgütünün yeni eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerinde, operasyon kararı alındı. Özel Harekat, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Operasyon Timi ve çok sayıda ekip belirlenen adreslere baskın yaptı. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.


En Çok Aranan Haberler