HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul trafiğini durduran çalışma

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 31 Ağustos'a kadar sürecek çalışma başladı. Çalışma nedeniyle sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu. Bazı noktalarda ortalama hız saatte 6 kilometreye kadar düşerken, çalışmaların Ramazan ayında başlaması ve gün içerisinde büyük yoğunluklara neden olması tartışılıyor. Vatandaşlar Ramazan ayı boyunca devam edecek olan çalışmanın ilk gününde yaşanan yoğunluk nedeniyle büyük tepki gösterirken, çok sayıda kişinin sabah saatlerinde işe geç kaldığı öğrenildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmaları bugün itibarıyla başladı. Çalışmalar nedeniyle iki şeridin trafiğe kapatılması sonucu köprüde, trafik yoğunluğu meydana geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bağlantıda trafik Acıbadem'e kadar uzadı. Altunizade'de araçlar durma noktasına geldi; ortalama hız saatte 6 kilometreye düştü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise trafik çok daha uzun araç kuyruğuna neden oldu. Köprü'nün çıkışından başlayan yoğunluk Ataşehir'e kadar uzandı. Ortalama hız da yer yer saatte 20 kilometreye kadar düştü.

VATANDAŞIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Ramazan ayı boyunca sürecek olan çalışmanın ilk gününde yaşanan yoğunluk vatandaşların tepkisi çekti. Çok sayıda kişi sabah saatlerinde işe geç kalırken, yoğunluğun öğlen saatlerinde dahi sürdüğü görüldü.

31 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

Çalışmalar kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısı yenilenecek.

Köprüde 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey yenilemesi yapılacak çalışmalar kapsamında, Asya yakasından Avrupa yakasına geçişteki 2 şerit trafiğe kapatılırken, trafik akışı, karşı yönden alınan ek şerit ile 2'şer gidiş ve geliş olacak şekilde düzenlendi.

Köprüdeki bakım onarım çalışmalarının 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat çalışılarak 31 Ağustos'ta tamamlanacağı öğrenildi. (Yeni Şafak)


En Çok Aranan Haberler