HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Başkan Kadir Topbaş'tan flaş açıklama!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki yağışla ilgili incelemelerde bulundu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Hasar tespitleri yapılıp zararları olan vatandaşlarımızın zararının giderilmesi noktasında devletimizin desteğini inşallah vatandaşımıza vereceğiz" dedi. Topbaş ise, Silivri'deki durumla ilgili ise, "Bu bölge 114 kilogram metrekareye kadar yağış aldı. En büyük yağışı bu bölge aldı" ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, aşırı yağıştan en çok etkilenen Silivri'de incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış en çok Silivri ilçemizde etkili oldu. Bu civarda 150 konut tabanları koddan dolayı aşağıda olan yazlıklar etkilenmiş. Ciddi bir şekilde çalışılıyor. Gayretle çalışıp inşallah bu gece yarısına kadar, buradaki sorunu tamamen sona erdirmeye gayret edilecek. Arkadaşlara teşekkür ediyorum mağdur olanlara da geçmiş olsun" dedi.

"DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ İNŞALLAH VATANDAŞIMIZA VERECEĞİZ"

Mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin bir soruya Vali Şahin, "Hasar tespitleri yapılıp zararları olan vatandaşlarımızın zararının giderilmesi yönünde sayın Başbakanımız da Bakanımız da beyanatta bulundular. Devletimizin desteğini inşallah vatandaşımıza vereceğiz" diye yanıt verdi.

"DERELERDE ŞU ANDA HİÇBİR PROBLEM YAŞANMADI GAYET NORMAL"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Buradaki 5 dereden 4'nü bitirdik. Derelerde şu anda hiçbir problem yaşanmadı gayet normal. Bu bölgede bulan son dere bunun da ıslahı yapılacak. Bir gerçek var; geçmişte bu bölgeler Çanta bölgesi belde belediyesi olarak Büyükşehir'e bağlı değilken yapılar yapılmış" dedi.

"PLANSIZLIĞIN GETİRDİĞİ BİR SIKINTI VAR"

Plansız yapılaşmaya dikkat çeken Topbaş, "Bu yapıların taban kodları deniz seviyesinin altında. Karayolu geçtikten sonra mahsur kalmış alt yapısı yok, atık su kanalları yok. Sıkıntılı bir bölge zamanında plansız olduğu için plansızlığın getirdiği bir sıkıntı var" dedi.

"BU BÖLGE 114 KİLOGRAM METREKAREYE KADAR YAĞIŞ ALDI"

Topbaş, Silivri bölgesinin 114 kilogram metrekareye kadar yağış aldığını belirterek, "Mevcut halihazırda, Yapılar var. Bunlar nasıl çözülecek. Dereleri, ıslah edip daha da derinleştirirsek bunları kurtarabiliriz diye yoğun bir çalışma var. İstanbul'un her yerinde olduğu gibi bu bölgede de var. Gereken çalışmalar yürütülüyor. Çok şükür ki can kaybı yok. Bu ciddi bir yağıştı. Bu bölge 114 kilogram metrekareye kadar yağış aldı. En büyük yağışı bu bölge aldı. Büyük bir havza var. Arkada büyük bir çanak var. Bu çanağı yaran yağmur, denize erişmek için bu 5 dereyi kullanıyor. 4'ünde problem yok bir tanesinde var. İnşallah bunu da çözeceğiz. Geçmiş olsun" dedi.

DHA


En Çok Aranan Haberler