HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da hava ne zaman serinleyecek? Meteoroloji'den son dakika açıklaması

Sıcak hava tüm yurtta hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Türkiye genelinde sıcaklık Ağustos ortalamasının 6 derece üstünde seyrederken, Ağustos ayındaki aşırı sıcaklar ve nemle bunalan İstanbullulara meteorolojiden müjdeli haber geldi. Son dakika haberine göre İstanbul'da nem cuma günü düşmeye başlaması beklenirken, asıl serinleme Pazar günü yaşanacağı açıklandı.

İstanbul'da hava ne zaman serinleyecek? Meteoroloji'den son dakika açıklaması

Tüm Türkiye sıcak hava dalgasıyla bunalırken, İstanbullulara meteorolojiden müjdeli haber geldi. İstanbul'da sert rüzgar serinlik veriyor ama kentin kuzeyi hala çok nemli.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre İstanbul’da yarın (Perşembe) havanın 33 derece ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

CUMA GÜNÜ NEM ORANI DÜŞMEYE BAŞLIYOR

İstanbul'da nem cuma günü düşmeye başlıyor ama asıl serinleme Pazar günü. İstanbul’da Pazar günü hava sıcaklığının 33 derece hissedilen hava sıcaklığının ise 34 derece olması bekleniyor.

ANKARA'YA KÖTÜ HABER

Ankara ve İç Anadolu'da sıcaklık çok artıyor, 35-36 derece . Türkiye genelinde yaklaşık 6 gün hava çok sıcak olacak.

METEOROLOJİ YANILDI! VATANDAŞLAR SEVİNDİ

Meteoroloji verilerine göre artan nemle birlikte çok yüksek şekilde hissedilecek olan sıcak hava İstanbul'da hissedilmedi. Yoğun neme rağmen havanın bulutlu olması İstanbul'u güneşin yakıcı etkisinden korudu. İstanbullular ilk kez Meteoroloji'nin yanılmış olmasına sevindi.

53 DERECE TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesine dün milyonlarca İstanbullu için kabus gibi bir tahmin raporu koydu. Tahmine göre, 8 Ağustos’ta İstanbul’da 12:00 ile 15:00 saatleri arasında aşırı nem yüzünden sıcaklığı 53 derece olarak hissedilecekti. Ancak, bugün saatler 12:00’yi gösterdiğinde serinleten bir rüzgar ve gökyüzünde güneşi engelleyen nem bulutları, hal böyle olunca da 53 derece sıcaklık yoktu.

İSTANBULLULAR KIZMADI, SEVİNDİ

İstanbullular böylece Meteoroloji’nin yanılan tahmini karşısında ilk kez kızmak yerine sevindi. Çünkü, cehennem sıcaklarından eser yoktu. Tıpkı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun dediği gibi, “Hava birazcık ısınmış” meteorolojinin raporundaki gibi abartılacak bir sıcaklık yükselişi yaşanmamıştı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...


En Çok Aranan Haberler